SportTurizam

Tri dana bicikliranja za rekreativce i početnike na Plitvičkim jezerima!

Na području Općine Plitvička jezera nalazi se pet trasiranih biciklističkih staza različitog intenziteta koje posjećuju zaljubljenici u biciklizam iz čitavog svijeta.


Cikloturizam polako postaje jedna od omiljenih grana turizma, a biciklizam jedna od omiljenih aktivnosti svih generacija. Baš zato na području Općine Plitvička jezera nalaze se staze prilagođene svim dobnim skupinama i vrstama biciklista – od rekreativaca do profesionalaca.

U ovom članku predstavit ćemo tri staze lakšeg intenziteta koje su idealne za trodnevnu turu širom Općine Plitvička jezera, pa krenimo od najlakše:

Staza Popolju

U duljini od 16,5 kilometara te savladanoj visini od 96 metara, staza „Popolju“ spada u lakše staze na koje se možete odvažiti čak i ako ste početnik u rekreativnom biciklizmu. Ova biciklistička ruta po Koreničkom polju prati riječicu Maticu sve do njenog ponora gdje ćete zasigurno napraviti predah, a zatim se preko Gradine Koreničke uputiti natrag. Idealno za zagrijavanje prvog dana i savršena priprema za još dva dana aktivnog odmora.

Staza oko Mrsinja

Za nešto iskusnije bicikliste koji su spremni odvojiti čitav dan za jedinstvenu avanturu idealna je staza „Oko Mrsinja“ u duljini od 36 kilometara i savladane visine od čak 664 metra. U ovoj vožnji kroz tipični lički ambijent u kojem se smjenjuju šume i prostrani pašnjaci, društvo će vam praviti krave i ovce koje uživaju na prostranim pašnjacima. Možete napraviti i selfie s njima dok uzimate predah, jer cilj ovoga je uživanje, stvaranje uspomena i savladavanje staza prema vlastitim mogućnostima. Svakako imajte na umu da vam treba energija za treći – najzahtjevniji dan na kotačima.

Obroncima Plješevice

Nakon što ste svladali ove dvije staze spremni ste za obronke Plješevice. Najteža u nizu staza za rekreativce je tako posebna i čarobna da ćete potpuno zaboraviti na umor. U dužini od 36,5 kilometara i savladane visine od 667 metara, ova ruta po obroncima Ličke Plješevice na mjestima se penje na čak 1000 m nadmorske visine. Sa rute pucaju prekrasni vidici na Koreničko i Bijelopolje te vrh Plješevice zbog čega ćete se ovoj stazi sigurno vraćati.

Vidimo se na biciklima, a uskoro obrađujemo dvije teže staze namijenjene poluprofesionalcima i profesionalcima! Više pratite i na discoverplitvice.com.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica općine Plitvička Jezera, Rade Jug

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close