Grad ZagrebPolitika

Trg maršala Tita mijenja ime!

“Na prvoj sjednici Skupštine predložit ću da se ovaj trg zove Trg Republike Hrvatske”, kazao je Milan Bandić okupljenima ispred Glazbene akademije na Trgu maršala Tita, prenosi 24sata.hr


Podsjetio je pritom na Matoševe stihove “Dok je srca, bit će i Kroacije” kazavši “Dok je Trga Republike Hrvatske, bit će Hrvatske.”

Ispred Glazbene akademije koja se nalazi na Trgu maršala Tita Milan Bandić je, kako su iz njegova ureda najavili, prezentirao prijedlog “novog imena najljepšeg i najvažnijeg zagrebačkog trga”. Na početku obraćanja objasnio je što ga to čini upravo takvim.

Nalazimo se ovdje ispred Glazbene akademije na sjeverozapadnom kutu, još uvijek, Trga maršala Tita. Lijevo od nas je Leksikografski zavod, sjeverno jedno od najvećih Meštrovićevih djela, lijevo legendarna kazališna kavana koju ćemo također vratiti, a južno Dramska akademija”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close