VijestiGrad ZagrebScena

Treće izdanje Kliofesta održava se u Zagrebu

Treće izdanje Kliofesta – festivala povijesti održat će se od 11. do 14. svibnja. Glavni dio programa odvijat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, no nekoliko promocija knjiga i razgovora bit će održano u Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu


Festivalu nazvanome po muzi Klio, grčkoj boginji zaštitnici povijesti, onoj koja je u drevno doba nadahnjivala pjesnike junačkih eposa, nakana je višestruka: da posjetiteljima približi povijesnu znanost i njezine stvaratelje, da popularizira nakladničku djelatnost na polju historiografije i srodnih znanosti, da potakne raspravu među povjesničarima o nekim važnim pitanjima struke te općenito njihova mjesta i položaja u današnjem hrvatskom društvu, da tijekom nekoliko dana povijest bude u žiži kulturnih događanja.

Uz okrugle stolove, tribine, predstavljanja knjiga i predavanja, na Kliofestu će biti i nekoliko radionica koje priređuju povjesničari, arhivisti, muzealci i nakladnici.

Gornjostubički Muzej seljačkih buna i Hrvatski državni arhiv pripremaju za Kliofest izložbe, a ljubitelji kvizova svoje će znanje iz povijesti moći provjeriti na Kliotestu.

U sklopu festivala četrdesetak hrvatskih nakladnika izložit će svoje knjige iz povijesti i srodnih znanosti, a bit će to prilika i da se neke od knjiga nabave po znatno sniženim cijenama.

Na festivalu sudjeluju mnogi poznati hrvatski povjesničari, a bit će i nekoliko gostiju iz inozemstva.

Različitim programima diljem Hrvatske 13. svibnja obilježit će se Dan povijesti, a cijeli program možete pogledati ovdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: arhiva.nacional

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close