Zdravlje

Trebamo li jesti prije spavanja?

DVADESET sati je. Večera je bila prije dva sata, spremaš se za spavanje, no tvoj mozak i želudac govore ti da prvo svratiš u kuhinju. Ovaj problem muči gotovo sve ljude koji žele smršaviti – je li bolje pojesti neki mali obrok ili otići u krevet s praznim trbuhom?


Jedan od najpopularnijih fitness mitova kaže da ćeš se riješiti viška kilograma ako preskačeš večernje obroke. To, naravno, nije istina. Obrok prije spavanja neće te udebljati, dokle god ne prelaziš broj potrebnih dnevnih kalorija.

No, stručnjaci ipak ne preporučuju paket keksa prije odlaska u krevet. Hrana može naštetiti snu, pa ćeš se buditi radi probavnih problema, neugode ili bolova u trbuhu, a često se dogodi i da se najedeš toliko da ujutro preskočiš doručak, te tako poremetiš metabolizam.

Nemoj se izgladnjivati, i nemoj otići praznog želuca na spavanje. Ako uvijek osjećaš glad sat ili dva nakon večere, sljedeći put pojedi više. Potrudi se da večera bude uravnotežen obrok koji uključuje proteine, vlakna, ugljikohidrate, zdrave masnoće i puno povrća. Dobra je navika pripremiti zdrave grickalice, te ih imati pri ruci ako ipak ogladniš prije spavanja.


Tekst:index.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close