Trebamo li jesti prije spavanja?

Tena Brnad

DVADESET sati je. Večera je bila prije dva sata, spremaš se za spavanje, no tvoj mozak i želudac govore ti da prvo svratiš u kuhinju. Ovaj problem muči gotovo sve ljude koji žele smršaviti – je li bolje pojesti neki mali obrok ili otići u krevet s praznim trbuhom?


Jedan od najpopularnijih fitness mitova kaže da ćeš se riješiti viška kilograma ako preskačeš večernje obroke. To, naravno, nije istina. Obrok prije spavanja neće te udebljati, dokle god ne prelaziš broj potrebnih dnevnih kalorija.

No, stručnjaci ipak ne preporučuju paket keksa prije odlaska u krevet. Hrana može naštetiti snu, pa ćeš se buditi radi probavnih problema, neugode ili bolova u trbuhu, a često se dogodi i da se najedeš toliko da ujutro preskočiš doručak, te tako poremetiš metabolizam.

Nemoj se izgladnjivati, i nemoj otići praznog želuca na spavanje. Ako uvijek osjećaš glad sat ili dva nakon večere, sljedeći put pojedi više. Potrudi se da večera bude uravnotežen obrok koji uključuje proteine, vlakna, ugljikohidrate, zdrave masnoće i puno povrća. Dobra je navika pripremiti zdrave grickalice, te ih imati pri ruci ako ipak ogladniš prije spavanja.


Tekst:index.hr

 

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u