VijestiTurizam

TRAVANJ U NP SJEVERNI VELEBIT: Dan otvorenih vrata Kuće Velebita i predstavljanje velebitske slikovnice

Nacionalni park Sjeverni Velebit najmlađi je od osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Prepoznatljiv je dio Velebita po očuvanoj prirodnoj raznolikosti i doživljaju iskonske divljine. Na području Parka u dosadašnjim istraživanjima zabilježeno je oko 1.500 vrsta biljaka, gljiva i životinja.


Početkom kolovoza prošle godine Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit u Krasnu je otvorila centar za posjetitelje po imenu Kuća Velebita s ciljem kvalitetne prezentacije prirodnih i kulturnih vrijednosti Nacionalnog parka tijekom cijele godine. U Kući Velebita posjetitelji na zanimljiv i edukativan način mogu upoznati bogati biljni i životinjski svijet, kulturnu baštinom i geološke osobitosti parka te špilje i jame po kojima je park poznat.

U mjesecu travnju Nacionalni park Sjeverni Velebit i novootvorena Kuća Velebita pridružuju se obilježavanju Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja.

Tim povodom Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit u suradnji s Osnovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića i Gradskom knjižnicom Senj organizira sljedeća događanja:

Utorak, 24. travnja 2018.

  • Nacionalni park Sjeverni Velebit organizira Dan otvorenih vrata Kuće Velebita i daruje besplatne ulaznice za sve individualne posjetitelje Centra.
  • Istog dana u Kući Velebita s početkom u 11,00 sati održat će se predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” autorica Sanje Beraković i Zrinke Ostović te predstavljanje  NATURA4KIDS brošura.

Srijeda, 25. travnja 2018.

  • U Gradskoj knjižnici Senj s početkom u 10,00 sati održat će se predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” uz radionicu o velikim zvijerima za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Nacionalni park Sjeverni Velebit poziva sve zainteresirane da posjete Kuću Velebita u travnju i sudjeluju u ovim zanimljivim događanjima!

Detaljnije informacije o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit pronađite na web stranici ovdje.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: NP Sjeverni Velebit

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close