Grad ZagrebTechTurizam

TRAVABLED: domaći Tripadvisor za osobe sa invaliditetom

Da još uvijek mnoga mjesta u Zagrebu nisu pristupačna osobama s invaliditetom, može se doznati zahvaljujući tvrtki Travabled koja je osmislila stranicu na kojoj se mogu naći sve informacije i preporuke objekata koja su im pristupačnija.


Budući da je i sam osoba u invalidskim kolicima, Stipe Splivalo, autor stranice Travabled, svjestan je koliki je to nedostatak za tako velik europski i turistički grad. Stoga sada ljudima iz cijelog svijeta omogućuje razmjenu mišljenja o prilagođenosti pojedinih europskih i svjetskih lokacija osobama s invaliditetom, a projekt se proširio čak do Afrike.

Koliko je važan pristup hotelima i restoranima osobama s invaliditetom, shvatio je na vlastitoj koži pa je poučen vlastitim iskustvom krenuo razviti taj za svakodnevni život važan projekt.

“Unazad nekoliko godina, zbog napredovanja moje bolesti, nabavio sam svoja prva invalidska kolica, što je zapravo poboljšalo moju samostalnost te omogućilo puno više aktivnosti koje sam dotad prakticirao reducirano. No u tom trenutku javio se problem koji je i danas aktualan, a to je činjenica da mnoga mjesta nisu dostupna osobama u invalidskim kolicima čak i ako je riječ o samo jednoj stepenici. Zbog nedostatka informacija o dostupnosti određenih objekata, odlučio sam pokušati napraviti bazu takvih lokacija za sve nas koji dijelimo sličan problem”, prisjeća se Splivalo.

Hoteli, restorani, savjeti – sve na jednom mjestu

Osim što mogu pregledati bazu hotela, restorana i ostalih turističkih sadržaja u nekom gradu, mogu ostaviti i komentare o tome koliko su ta mjesta bila dostupna osobama u invalidskim kolicima.

Travabled.com (spoj riječi travel i able) nastoji sakupiti što više podataka o objektima koji su dostupni osobama u invalidskim kolicima kako bi one mogle kvalitetnije planirati svoje aktivnosti, a namijenjen je turistima s invaliditetom te lokalnom stanovništvu. Na njemu korisnici mogu pronalaziti dostupne lokacije, ali i sami dodati lokaciju koju su posjetili. Također na travabled.com servisu korisnici mogu postavljati pitanja, preporučivati jedni drugima zanimljive destinacije i pristupačne lokacije, rezervirati turističke aranžmane prilagođene osobama s invaliditetom te rezervirati pristupačne hotele”, tumači jedan od autora stranice.

Ostatak članka pročitajte na tportal.hr


Foto: netokracija.com

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close