Grad ZagrebPolitika

Tramvaj prijateljstva Zagreba i Mainza

 U povodu 50 godina prijateljstva Zagreba i Mainza, sa zagrebačke Remize u ponedjeljak je krenuo oslikani niskopodni tramvaj NT 2200 koji će zagrebačkim tračnicama prometovati do kraja godine.

Ovaj projekt je najavljen još u lipnju u Mainzu na sastanku zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Olivere Majić i gradonačelnika Mainza Michaela Eblinga.

Tom prilikom je gradonačelnik Ebling predložio da ulicama istodobno prometuju tramvaji oslikani grbovima Zagreba i Mainza kako bi građani obaju gradova bili upoznati sa svečanim jubilejom koji se ove godine slavi.

Podsjetimo, u lipnju je u Mainzu realiziran projekt koji se sastoji od tri izložbe: ‘’Od Budinjaka prema Mainzu”, „Three Stories-Greetings from Zagreb“ i „Od Gutenberga do 3D ispisa od biomaterijala”, a dogovoreno je da delegacija Mainza u listopadu ove godine posjeti Zagreb.

Na prvim i zadnjim ostakljenim dijelovima vrata tramvaja se nalaze grbovi Mainza i Zagreba. Siluete obaju gradova su pretežito u vizualu te na sredini se spajaju mostom od puzzli, a koji se nadograđuje, baš kako se kontinuirano izgrađuje i nadograđuje suradnja dvaju prijateljskih gradova tijekom ovih 50 godina

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close