Izdvojeno

Tragikomično: Migranti umjesto u Brinju završili u – Dobrinju!

Iznenađujućoj i u najmanju ruku bizarnoj sceni svjedočili su tijekom večeri ovog utorka svi koji su se zatekli na dobrinjskoj Placi, piše Novi list.


Do samog je centra tog krčkog lokalnog središta, zbog samo njemu znanih razloga, zalutao vozač kombija koji je prevozio migrante, nesretnike kojima je na teškom i izazovnom putu prema željenom boljem životu na zapadu Europe zbunjeni i u zemljopisnom smislu potpuno pogubljeni šofer rutu “skrenuo” – na Boduliju.

Kako prema izjavama očevidaca navodi Novi list, kombi pun neobičnih putnika na Placu u Dobrinju “dokotrljao se” nešto iza 19 sati. Vozač, koji je prema riječima mještana s kojima je ondje stupio u kontakt, bio u vidno alkoholiziranom stanju ili “pod uticajem žešćih opijata”, kod začuđenih prolaznika raspitivao se za put do Brinja, odnosno za Novi Vinodolski. Po pretpostavki onih koji su s pogubljenim vozačem u toj prigodi imali priliku razgovarati, izgleda da je ovaj umjesto “do Brinja” nesretnike koje je na za sad još uvijek nepoznatom mjestu ukrcao u svoje vozilo odveo “do Dobrinja” te tako učinio “malu” ali ipak veliku pogrešku u svojoj nelegalnoj raboti.

Dobrinjci koji su svjedočili sceni koja bi, da u svojoj biti nije tako tužna i tragična zapravo bila komična, u međuvremenu su pozvali policiju koja je brzo stigla. Kad su krčki plavci naposljetku otvorili kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka koje je prigodom ulaska u Dobrinj navodno imalo i stanovitih tehničkih problema, iz unutrašnjosti vozila izašla su čak 24 mlađa migranta. Svih njih policija je potom odvezla, a “na sigurno” je spremljen i vozač koji će istražiteljima sasvim sigurno imati što reći, navodi Novi list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close