VijestiLifestyle

Tradicionalno novogodišnje kupanje od Pule do Splita uz fritule i kuhano vino

Prvog dana 2015. godine, unatoč temperaturi mora od samo 12 stupnjeva – ali ipak sedam stupnjeva višoj od temperature zraka – na pulskom kupalištu Mornar četrdesetak kupača tradicionalnim je plivanjem i šampanjcem zaželjelo sugrađanima zdravu, sretnu i uspješnu godinu, a začetnici novogodišnjeg kupanja u Puli Almi Šešliji sretan 84. rođendan. Pulski kupači ne osvrću se na dob – najmlađa je sedmoipolgodišnja Lana. Alma Šešlija je, ustvrdivši kako se već više od dvadeset godina svakodnevno kupa u moru, rekla kako joj je rođendanska i novogodišnja želja uvijek ista: “samo neka je zdravlja”. Veliki broj odvažnih koji su odlučili zaplivati uvalom Valsaline, s obale je gledalo dvjestotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, kako su izjavili došli pružiti moralnu potporu. I u Rapcu je, na plaži kraj svjetionika, zaplivalo tridesetak kupača. (Hina)

Sibenik,01.01.2015 - Tradicionalno novogodisnje kupanje u moru na plazi Banj Pula, 01.01.2015 - Cetrdesetak najhrabrijih tradicionalno se okupalo u moru na kupalistu Mornar Pula, 01.01.2015 - Cetrdesetak najhrabrijih tradicionalno se okupalo u moru na kupalistu Mornar Pula, 01.01.2015 - Cetrdesetak najhrabrijih tradicionalno se okupalo u moru na kupalistu Mornar Pula, 01.01.2015 - Cetrdesetak najhrabrijih tradicionalno se okupalo u moru na kupalistu Mornar Pula, 01.01.2015 - Cetrdesetak najhrabrijih tradicionalno se okupalo u moru na kupalistu Mornar

Tekst: Jutarnji list

Photo: Pixell


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close