Tradicionalni božićni prijem Gospićko-senjske biskupije

Tena Brnad

Uoči radosnog kršćanskog blagdana, rođenja Isusa Krista,  u zgradi gospićko-senjske biskupije okupili su se brojni predstavnici politike, gospodarstva, kulture, društvenog života, javlja Lika Express


Uobičajeni je to prijem kod biskupa na kojemu radost Božića biskup Zdenko Križić dijeli s ljudima. Uz njega na prijemu je bio i prvi gospićko-senjski biskup, biskup u miru monsinjor dr. Mile Bogović. Posebno je bitno se osvrnuti na rad Caritasa u godini na izmaku jer iza ljudi na području biskupije teška je godina, trebalo je pomoći ljudima u Ogulinu nakon poplava, tu su i aktivnosti vezane uz sadnju i podijelu krumpira, pomaže se u materijalnim dobrima.

Biskupija ima isti problem kao i županija, ili kao Lika, naroda je sve manje. Osjeti se to i na broju župljana, ali i župa kojih je sada 86. Dva su elementa koja bi mogli postati novost na području biskupije. Naime sve je više starih svećenika pa je u planu izgradnja svećeničkog doma. Isto tako realna je mogućnost izgradnje samostana sestara reda Karmelićanki. I svećenstvo, kaže biskup Križić, ima svojih slabosti i mane, ali otvoreni su i za savjete, pokude, kritike kako bi svima nama bilo što bolje. Na prijemu su bili i župan Darko Milinović i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, a na kraju svi su objedovali hranu koju pripremaju časne sestre u biskupiji.


Izvor / Foto: Lika express

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u