Scena

Tradicionalna gala večer uz klape ovog vikenda u Ljubljani!

Da se klape i Slovenija uzajamno vole, već je dobro poznato svima. Naše najbolje klape  tradicionalno od 2009. godine nastupaju u Ljubljani na koncertima koji su uvijek u potpunosti rasprodani.

Klape su do sada nastupale  u svim najpoznatijim koncertnim prostorima Ljubljane od kultnih Križanki koje su punili svake godine dva dana za redom, Arene Stožice u kojoj su 2011. godine okupili 11.000 ljudi, male i velike dvorane “Tivoli”, a ove godine klape po prvi put nastupaju u  “Gospodarskom razstavišču”.

Interes za klapskim koncertima u Sloveniji je svake godine sve veći i klape nastupaju redovno po najvećim gradovima, a klapske pjesme osvojile su i radijski eter.

Organizatori su priredili odličnu produkciju koncerta i scenografiju koja će dati dodatni šarm cijelom događaju. Ove godine, 28. veljače u dvorani “Gospodarskega razstavišča” zapjevati će klapa Maslina iz Šibenika, Cambi iz Kaštela , Šufit iz Splita, Kampanel iz Primoštena, Niko iz Zadra i ženska klapa Lipa iz Litija.

Na tradicionalnoj gala večeri klapa  kao poseban gost pridružit će im se i ljubimac svih generacija, Vlado Kalember. Ne propustite ovu spektakularnu  glazbenu uvertiru u dalmatinsko ljeto! I idući tjedan u Sloveniji će biti u znaku klapa jer će povodom Dana žena naše klape nastupiti tri dana zaredom i održati pet koncerata u većim slovenskim gradovima.


 

Tekst: Scardona


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close