Sport

Tour of Croatia: Velikim dijelom prolazi kroz Ličko-senjsku županiju

Spektakularna biciklistička utrka “Tour of Croatia” počela je etapom do Makarske do Splita koju je osvojio Slovenac Grega Bole. Utrka će promovirati brojne ljepote


Trasa utrke podijeljena je u pet etapa: nakon održanog uvodnog dijela, u četvrtak se vozi od Šibenika do Zadra (204 km), potom od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Učke (230 km), od Pule do Umaga (155 km), a završava dionicom od Svetog Martina na Muri do Zagreba dugoj 177 kilometara. Sveukupno, dakle, 920 kilometara u pet dana.

“Tour of Croatia” sjajan je promotor prirodnih ljepota “Lijepe naše” jer prolazi kroz devet gradova, šest županija, dva nacionalna parka (Krka, Plitvička jezera) te tri parka prirode (Biokovo, Velebit i Učka).

Potencijal utrke prepoznala je i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) koja ju je klasificirala u prvu kategoriju, odmah iza najpoznatijih utrka iz Grand Tour serije, među kojima su Tour de France, Giro d’Italia i Vuelta a España.

Natječe se 149 biciklista iz 19 momčadi, a dodijeljivat će se crveno-bijela (ukupni pobjednik), bijela (najbolji vozač mlađi od 23 godine), zelena (najbolji vozač na brdskim ciljevima) te plava majica (najbolji vozač na prolaznim ciljevima).

Od Hrvata sudjeluju Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Bruno Maltar i Endi Širol, članovi jedine hrvatske momčadi Meridiana Kamen Team, potom Radoslav Rogina i Josip Rumac (slovenski Adria Mobil) te Matija Kvasina (austrijski Team Felbermayr Simplon Wels).

Treća etapa, koju nazivaju i ‘kraljevskom’ zbog duljine i zahtjevnosti, počinje u NP Plitvička jezera te vozi prema Mejama i Gornjem Jelenju do Rijeke, Ičića, pa uspon na Učku gdje i završava.

Stage-1429197828
Izvor: http://www.procyclingstats.com/

Tekst: 24 sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close