LifestyleIzdvojeno

Toplinski val do srijede, nakon toga nagla promjena vremena

VREMENSKA PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Ovaj val topline će biti kraći od prethodnog pa će na kopnu još u srijedu biti vrlo vruće


Do sutra ostajemo pod utjecajem toplinskog vala, a onda je izgledan pad temperature, ali prije kraja vrućina, moglo bi biti i izraženijih nevremena.

UTORAK

Od jutra većinom sunčano, puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, uz obalu i jugo, a nakon tople, na Jadranu i vrlo tople noći već će prijepodne posvuda biti vruće.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, tek povremeno uz nešto visokih oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti još malo viša – ponegdje i do 37 stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje – sunčano i vrlo vruće s temperaturom od 34 do 37 stupnjeva, a dojam vrućine će pojačavati topla južina.

U Dalmaciji većinom vedro, ali zbog sve više pijeska, nebo bi opet moglo biti zamućeno. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura i ovdje malo viša u odnosu na danas, a najneugodnije će biti u Zagori gdje će temperatura lokalno biti i iznad 36 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano i vruće s temperaturom iznad 30, a najviše do 35 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ovaj val topline će biti kraći od prethodnog pa će na kopnu još u srijedu biti vrlo vruće, a onda će nam stići vlažan i nestabilan zrak pa su uz vrućinu moguća i izražena nevremena i to čini se češće na zapadu. Temperatura će se osjetno sniziti pa će drugi dio tjedna biti ugodniji.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u srijedu sunčano i vruće ili vrlo vruće, a zatim od sredine tjedna i ovdje pad temperature, ali manje izražen nego na kopnu. Uz dalmatinsku obalu ostaje većinom suho, dok sjevernije i u unutrašnjosti može biti ponekog neverina

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close