GlazbaScena

Tony & Guy feat. Zoran Majstorović za nekoliko dana stižu na 14. Jazzg festivalu!

KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA

Prvi u nizu besplatnih koncerata domaćih jazzera na otvorenome u sklopu 14. Zagreb Jazz festivala, održat će se 6. 5. (subota) u 12 sati. Tony & Guy feat. Zoran Majstorović nastupit će na uglu Gajeve i Bogovićeve ulice. U slučaju kiše, koncert se odgađa! 


Dečki iz Tony & Guy dua,  s poprilično staža na sceni, vratili su se svojim korijenima, kako su i počeli prije deset godina kad su osnovali Chui. Toni Starešinić uz pregršt klavijatura i Đuro Dobranić, uz ništa manje bubnjeva i udaraljki, čine explozivni duo Tony & Guy. Svoju glazbu baziraju na improvizaciji unutar labavih funk, jazz, post rock i plesnih elektro klupskih  struktura, dovoljno rastezljivih za neopterećenu igru na sceni, a opet i dovoljno konkretnih da pomislite da dečki sviraju neke svoje skladbe. Danas zajedno čine i uigrani tandem koji prati Željku Veverec u njezinom solističkom projektu Je Veux čiji je prvi album „I Glow“ osvojio pregršt priznanja 2020. godine.

Zoran Majstorović, nagrađivani je hrvatski jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. U stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu, a osim nastupa sa mnogim hrvatskim glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima kao što su: Joe Locke, Reginald Veal, Bruce Ditmas, Klaus Gesing, Rob Bargad, John Stowell, Anthony Pinciotti, Mihaly Dresch, Asaf Sirkis, Michael Erian, Yoshio Machida, U.T.Gandhi, Francesco Bearzatti, Eldar Saparayev, Iva Bittova, Jimmy Weinstein i mnogi drugi. Iskusni je aranžer u domeni jazz, etno i improvizirane glazbe te je pisao i aranžirao glazbu za mnoge hrvatske i inozemne orkestre i manje sastave.

11. svibnja na 14. Zagreb Jazz festival dolazi Donny McCaslin Quartet!
Quartet nastupa u zagrebačkom Kerempuhu, a na repertoaru ovih vrhunskih jazzera bit će i nekoliko skladbi Davida Bowieja.

Američki jazz saksofonist, Donny McCaslin najpoznatiji je kao saksofonist na posljednjem albumu Davida Bowieja „Blackstar“. U Pulu 13. svibnja i Zagreb 11. svibnja dolazi u probranom društvu – na pozornici će mu se pridružiti Jason Lindner na klavijaturama, Jonathan Maron na basu i Zach Danziger na bubnjevima. Uz Donnyja McCaslina, „Blackstar“ albumu Davida Bowieja, svojom je virtuoznošću  značajno doprinio i Jason Lindner na klavijaturama. Zanimljivo je i to da je Lindner svirao i s Oliverom Dragojevićem u Carnegie Hallu.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Menart | Foto: Vedran Metelko

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close