DogađanjaVijesti

Tonči Huljić i Neno Belan snimili pjesmu “Žaj mi je” za Splitski festival

Tonči Huljić jedan je od onih skladatelja i izvođača koji uvijek iznova uspijevaju iznenaditi.


Nakon suradnje s Massimom u pjesmi “Fuman”, Tonči je udružio snage s još jednom popularnim kantautorom, Nenom Belanom, a pjesmu “Žaj mi je” izvest će zajedno na 58. Splitskom festivalu.

Inicijativa za ovu možda neobičnu suradnju došla je od Tončija, a pjesma stilski predstavlja ono na čemu se temelji Tončijev projekt – mediteranska melodija napolitanskog tipa. Pjesmu je napisala Vjekoslava Huljić, a činjenica da nisu nikad radili skupa i da pjesma senzibilitetom odgovara i njegovom stilu, savršeno se uklopila u Belanov ljetni plan. Splitska publika tako će nakon gotovo dvadeset i četiri godine ponovo vidjeti Belana na Prokurativama, ali razlog njegovog „izbivanja“ je taj što je protekla dva desetljeća nastupao na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku. Za razliku od njega Tonči Huljić kao autor ne preskače niti jedan Splitski festival. Prošle godine je s pjesmom „Kad sam s tobom“ predstavio mladu pjevačicu Domenicu, koja je s nekoliko uspješnih singlova opravdala priznanje najbolje debitantice Splitskog festivala. Ove godine, Tonči će osim kao autor nastupiti i kao izvođač.

Žaj mi je možda nije hit na prvu, ali je prelijepa, intimna pjesma, a što se tiče suradnje s Nenom Belanom, sve što je možda neobično je sasvim obično kad je u pitanju Madre Badessa, objasnio je Tonči.

Spot u režiji Rina Barbira snimljen je na splitskim Skalicama.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close