PolitikaIzdvojeno

Tomislav Zrinski: “Na vlastitom iskustvu sam osjetio svu težinu zdravstvenih problema uzrokovanih koronavirusom”

POZIV NA CIJEPLJENJE

Tomislav Zrinski, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ličko-senjske županije, uputio je medijima priopćenje u kojemu  je opisao svoje iskustvo s bolesti uzrokovanoj koronavirusom i pozvao na cijepljenje sve građane Ličko-senjske županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

Kao i jedan dio sugrađana imao sam iskustvo sa virusom Covid -19 zbog kojeg sam zbog značajnih komplikacija završio u Općoj bolnici Gospić, gdje sam se nalazio šest dana, a nakon jedanaest dana provedenih u kućnoj njezi.

Iskustvo kao pacijenta zaraženog navedenim virusom do tada sam imao prilike slušati iz medija, ali tada sam na vlastitom iskustvu mogao osjetiti svu težinu zdravstvenih problema uzrokovanih navedenim virusom.
Gotovo dvanaest dana pratila me je visoka temperatura, konstantni kašalj koji mi je onemogućavao normalno disanje, nedostatak kisika, te obostrana upala oba plućna krila praćena dodatnim komplikacijama.

Do mene u krevetu ležao je mlađi čovjek 71. godište, sportaš u punoj snazi sa istim oboljenjem, ali bolest ga je toliko obuzela da se na očigled osoblja i nas pacijenata u jednom trenutku borio za život.

Upravo navedeni slučaj je primjer da virus ne poznaje životnu dob, građu čovjeka kao niti njegovu profesiju što jasno upućuje na opasnosti kojoj smo svi izloženi.

Vjerujem da svi želimo živjeti, imati obitelji, prijatelje, družiti se na raznim okupljanjima, a to ćemo moći samo ako pravovremeno shvatimo veličinu problema kojem je izložena postojeća populacija građana.

Upravo zato sve građanke i građane u Ličko-senjskoj županiji pozivam da se cijepimo kako bi zaštitili naše obitelji i prijatelje, te ćemo time učiniti jedan od koraka prema normalnom životu na koji smo navikli, zbog čega ću se kada dobijem poziv odazvati cijepljenju.

Koristim ovu priliku da zahvalim svom medicinskom osoblju Opće bolnice Gospić na odgovornom, stručnom i samozatajnom ponašanju i brizi koju su posvetile i tijekom mog boravka u bolnici, a naročito medicinskim sestrama Ani, Ivani i Marijani koje su svakodnevno na prvoj crti obrane od virusa Covid-19.

Svima želim sretnu i uspješnu novu 2021. godinu.

Predsjednik
ŽO SDP LSŽ
Tomislav Zrinski

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close