Politika

Tomislav Karamarko ulazi u utrku za šefa HDZ-a?

HDZ bi za nešto više od mjesec dana trebao dobiti novo vodstvo: predsjednika stranke, njegova zamjenika i četiri potpredsjednika.


Puno je kandidata na čelna mjesta kojima je vjetar u leđa dao izborni neuspjeh HDZ-a na predsjedničkim, ali i europskim izborima.

Uz aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića i Miru Kovača koji u bitku za HDZ ide s Davorom Ivom Stierom i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, sve glasnije se, kao treći kandidat za predsjednika HDZ-a, spominje ime i bivšeg šefa te stranke Tomislava Karamarka.

Iako se Karamarko o toj temi ne oglašava, na društvenim mrežama pojavio se plakat s pozivom na “uvodni predizborni skup kandidata za predsjednika HDZ-a” 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama. Prema nagađanjima, na tom bi skupu Karamarko trebao najaviti kandidaturu za šefa stranke.

Da ima namjeru sudjelovati na unutarstranačkim izborima, Karamarko je jasno dao naslutiti 9. studenog kada se povodom 30. obljetnice rušenja Berlinskog zida oglasio na Faceboku i napisao:

“Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine. P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti “antifašistički obrambeni zid” Vidimo se na unutarstranačkim izborima”, napisao je Karamarko.

Ako se ta šuškanja pokažu točnima, 15. ožujka, kada se održavaju izbori u HDZ-u po načelu jedan član-jedan glas, čeka nas više nego zanimljiva borba za prevlast u vladajućoj stranci.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close