VijestiScenaTurizam

TOČNO U PODNE Uđite u Novu godinu u centru Gospića uz vječnog bećara Kiću Slabinca!

Proslavite Novu godinu prije svih, točno u podne uz taktove Krunoslava Kiće Slabinca!


Osječanin je u svojoj skoro 50 godina dugoj karijeri postao omiljen i poznat po hitovima poput “Plavuša”, “Zbog jedne divne crne žene”, “Tri slatke riječi”,”Hej, bećari”, “Seoska sam lola”,”Inati se Slavonijo” te ostvario suradnje sa mnogim velikim glazbenicima poput Đorđe Novkovića, Arsena Dedića, Drage Britvića i dr.

Hrvatski Elvis svoju je karijeru započeo kao izvođač zabavne glazbe sa bendom “Dinamiti”, koji je i osnovao 60-ih godina prošlog stoljeća, ali se nakon preseljenja u Zagreb odlučio na solo karijeru. Kada je 1969. godine upoznao skladatelja Nikicu Kalogjeru, dolazi do prekretnice nastupom na Splitskom festivalu s pjesmom “Samo zbog ljubavi”, da bi iduće godine pobijedio na Opatijskom festivalu s pjesmom “Više nećeš biti moja”. 1971. godine predstavljao je Jugoslaviji na Euroviziji sa pjesmom “Tvoj dječak je tužan” te osvojio 14. mjesto.

70-ih godina kratko je vrijeme boravio u Americi te se po povratku u Hrvatsku okrenuo izvornoj narodnoj glazbi i tamburici, koju je svirao još od djetinjstva. Kao izvođač narodne glazbe ostvaruje veliki uspjeh, a redovito se pojavljivao na mnogim festivalima zabavne glazbe, gdje je osvajao i prva mjesta.

2006. godine Croatia Records izdao je dvostruki album “Zlatna kolekcija”, na kojem se nalaze Kićini najveći hitovi, od najranijih zabavnih, do onih narodnih.

“Zainatite se” uz Kiću i uđite u novo desetljeće uz taktove tamburice prije svih u centru Gospića!

Doček u podne uz Kiću Slabinca dio je bogatog programa manifestacije Prosinac u Gospiću, koja donosi 26 dana zabavnih sadržaja za sve u adventsko doba! Sva događanja u sklopu manifestacije možete pronaći na linku.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close