LifestyleIzdvojeno

Tmuran i kišovit kraj tjedna: Moguće poplave, grmljavina, ali i snijeg

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

RTL-ov Dorian Ribarić pripremio je vikend prognozu u kojoj navodi kako se ciklona iz Sredozemlja premješta nad naše krajeve, a to će nam ciklonalno polje tmurne jesenske prilike osigurati i idućih par dana.


Iz tog razloga kraj radnog dijela tjedna bit će tmuran i vrlo kišovit, osobito u prvome dijelu dana. Lokalno je na obali i otocima moguće grmljavinsko nevrijeme, ponegdje bujične te urbane poplave, na moru i pijavice, a svega se najviše očekuje na području Dalmacije.

Probleme će pritom u početku stvarati jako, na krajnjem jugu i olujno jugo. Srećom, sredinom dana, malo mirnije uz sjeverozapadnjak i zapadnjak, ali će ubrzo opet sve neugodniji biti jugozapadni vjetar. Jutro manje hladno, ali danju neće biti većih promjena temperature.

U unutrašnjosti između 3 i 7 °C, malo više u Podunavlju, a duž Jadrana između 12 i 15 °C. Kasno navečer u višim predjelima gorske Hrvatske kiša može prijeći u susnježicu i snijeg, a moguće je da se to dogodi i mjestimice na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske.

Vikend pod dekicom

Što se tiče vikenda, u unutrašnjosti se očekuje većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali u subotu popodne i više suha vremena uz mjestimice i malo sunca. Oborina češća opet tijekom nedjelje, osobito krajem dana. Tada uz dotok hladnijeg zraka i u noći na ponedjeljak prolaznim jačanjem sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, osim u gorju, vjerojatnost za susnježicu i snijeg postoji čak i u nižem dijelu Hrvatskog Zagorja ili Međimurja. Veći dio vikenda neće biti odviše hladan, tj. temperatura se neće previše mijenjati.

Za to vrijeme duž Jadrana promjenjivo, ali i dalje uglavnom vrlo kišovito i nestabilno. Osim ponegdje obilne kiše, prvenstveno opet u Dalmaciji, probleme će na moru stvarati jak, prolazno i olujan jugozapadni i južni vjetar. Neugodne su to prilike svima, ne samo meteoropatima, a predah donosi početak idućeg tjedna s burom, ali i nižom temperaturom.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close