Grad ZagrebTech

Tko sve ima pravo na besplatnu godišnju kartu ZET-a?

Na redakciju portala LIKACLUB stiglo je priopćenje iz Grada Zagreba vezano uz početak punjenja pretplatnih karata za 2018. godinu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 06/16, 16/16 i 23/16)  osigurava pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET-a.

Pri Odjelu za socijalnu skrb Ureda, pravo se odobrava slijedećim kategorijama naših sugrađana:

– umirovljenicima čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno

– radno nesposobnim osobama korisnicima zajamčene minimalne naknade

– osobama starijim od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno

-osobama koje imaju status roditelja njegovatelja ili njegovatelja.

Tijekom mjeseca prosinca 2017. godine Ured je izvršio preispitivanje uvjeta za daljnje korištenje navedenog prava za 2018. godinu. Tijekom provedenog postupka  utvrđeno je  kako je pravo na besplatnu pokaznu kartu ZET-a izgubilo oko 9 000 korisnika, dok 74 244 korisnika i nadalje ispunjava uvjete za ostvarivanje navedenog prava.

Sukladno dogovoru Grada Zagreba i ZET-a, za mjesec siječanj 2018. godine vrijedile su karte odobrene u 2017. godini.

Punjenje pretplatnih karata za 2018. godinu za navedene korisnike, započeti će u petak, 19. siječnja 2018. godine na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima I-novina.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close