Sport

Tko je momak za kojim su poludjeli Real i Barcelona?

Malo koja europska ekipa ima jače mlade snage od Bundesligaša Schalkea. Neke od najvažnijih uloga obnašaju mladići koji su tek na početku svog nogometnog razvoja, pa čak 6 igrača ispod 23 godine imaju preko 10 nastupa za klub iz Gelsenkirchena…


Schalkeova brojka bi bila još viša da Nastasić nema velikih problema s ozljedama, da Draxler nije zamijenio plavi za zeleni dres, te da Kaan Ayhan prilike ne dobiva isključivo u Europskoj ligi. Sve do ove sezone hijerarhija talenta jasno se znala, sve dok se u priču nije umiješao Leroy Sane, te lagano pogurnuo Maxa Meyera i Leona Goretzku u drugi plan, piše na tribini.hr analitičar JoHayes13 i nastavlja.

Toliko je Sane uzdrmao europski nogomet da je Schalkeov jedini zadatak u ovom prijelaznom roku bilo odbijanje svih zainteresiranih što dalje od njihovog dvorišta. Ipak, kada se jedan od njih zove Barcelona jasno je da im zadaća ne može biti teža. Naime, prema izvorima sa Transfermarkta dogovor dva kluba se bliži kraju, te i mladi njemački reprezentativac ubrzo trebao preseliti u Španjolsku. Otkupna klauzula u ugovoru zastala je na 40 milijuna eura, a za pretpostaviti je da se Schalke neće zadovoljiti ni s čim manjim od toga.

Odnedavno dvadesetogodišnjak (rođen 11.1.1996.) igrač je koji može igrati na bilo kojoj poziciji u zadnjoj trećini terena. Stoga ga Breitenreiter, trener Schalkea redovito rotira ovisno gdje osjeti da ima dovoljno slobodnog prostora. Najčešće utakmice započinje na desnoj strani, a pošto mu je lijeva noga izrazito dominantnija od desne jasno je da voli ulaziti u sredinu. U tome mu svakako pomažu dvije najveće vrline koje posjeduje – brzina i dribling.

Više čitajte na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close