Lifestyle

Tko je 8. gradonačelnik po štedljivosti u Hrvatskoj? Dolazi iz Ličko-senjske županije

U brojnim lošim vijestima na velikom broju portala u Hrvatskoj, neprimjećena je prošla ona o najštedljivijim gradonačelnicima u Hrvatskoj


I Ličko-senjska županija ima svog predstavnika u prvih 10 najštedljivijih. Riječ je o Stjepanu Kostelcu iz Otočca.

Puno je lokalnih političara i gradonačelnika koji doista paze na svaku kunu i umjesto na luksuz i osobne pogodnosti novac građana troše u građanima korisne svrhe. Iako su neki od njih medijski prisutni te su svoje mjere štednje, među kojima je reprezentacija obično prva na udaru, vješto i medijski prezentirali i tako poentirali, dosta je onih koji svoju skromnost ne oglašavaju.

Analitičari portala Gradonačelnik.hr pročešljali su podatke Ministarstva financija za 2014. (podaci iz 2015. još se obrađuju) i usporedili podatke o troškovima reprezentacije po gradovima po dva kriterija – u odnosu na broj stanovnika, te s obzirom na udio u proračunu. Dobili su tako top liste deset najštedljivijih po jednom i drugom kriteriju, a usporedbom ove dvije liste vidimo da se čak pet gradonačelnika/ca (Sisak, Pula, Samobor, Kaštela i Zagreb) nalaze na obje.

Osmi najštedljiviji gradonačelnik u Hrvatskoj dolazi iz kategorije malih gradova, prvi čovjek Otočca Stjepan Kostelac koji je potrošio 4,108 kuna po glavi stanovnika (40.172 od 20.247.323 proračunskih kuna).

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close