Lifestyle

Tko je 8. gradonačelnik po štedljivosti u Hrvatskoj? Dolazi iz Ličko-senjske županije

U brojnim lošim vijestima na velikom broju portala u Hrvatskoj, neprimjećena je prošla ona o najštedljivijim gradonačelnicima u Hrvatskoj


I Ličko-senjska županija ima svog predstavnika u prvih 10 najštedljivijih. Riječ je o Stjepanu Kostelcu iz Otočca.

Puno je lokalnih političara i gradonačelnika koji doista paze na svaku kunu i umjesto na luksuz i osobne pogodnosti novac građana troše u građanima korisne svrhe. Iako su neki od njih medijski prisutni te su svoje mjere štednje, među kojima je reprezentacija obično prva na udaru, vješto i medijski prezentirali i tako poentirali, dosta je onih koji svoju skromnost ne oglašavaju.

Analitičari portala Gradonačelnik.hr pročešljali su podatke Ministarstva financija za 2014. (podaci iz 2015. još se obrađuju) i usporedili podatke o troškovima reprezentacije po gradovima po dva kriterija – u odnosu na broj stanovnika, te s obzirom na udio u proračunu. Dobili su tako top liste deset najštedljivijih po jednom i drugom kriteriju, a usporedbom ove dvije liste vidimo da se čak pet gradonačelnika/ca (Sisak, Pula, Samobor, Kaštela i Zagreb) nalaze na obje.

Osmi najštedljiviji gradonačelnik u Hrvatskoj dolazi iz kategorije malih gradova, prvi čovjek Otočca Stjepan Kostelac koji je potrošio 4,108 kuna po glavi stanovnika (40.172 od 20.247.323 proračunskih kuna).

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close