VijestiLifestyle

TKO ĆE VODITI DNEVNIK? NAPOKON ODABRANI PAROVI

Zbog pada gledanosti HRT radi redizajn središnjeg Dnevnika po uzoru na Novu TV i druge ugledne kuće.

Novi središnji Dnevnik HTV-a koji će umjesto u 19.30 sati, nakon gotovo četrdeset godina, po novom startati pola sata ranije i trajati sve do 20 sati, vodit će po dva urednika. Jedan voditeljski par činit će Sanja Mikleušević-Pavić i Đurica Drobac, a u drugom će biti Tina Šimurina i Stipe Alfier. Alfier i Šimurina već su snimili promotivni video u sklopu kojeg najavljuju novo ruho središnje informativne emisije, no na Prisavlju se još uvijek ne zna kada će publika moći vidjeti taj uradak jer nitko ne zna sa sigurnošću reći kada zapravo kreće novi, pola sata duži Dnevnik.

Konstantne odgode

U medijima se do prije dva tjedna kalkuliralo sa 16. veljače kao datumom starta nove ere Dnevnika. Danas je, sudeći po informacijama koje cure s HTV-a kao i uvidom u raspored televizijskog programa za 16. veljače, izvjesno jedino to da taj “film” tog datuma nećemo gledati. Kako neslužbeno doznajemo, produženi Dnevnik, koji uza sebe veže kompletnu televizijsku shemu Prvog HTV-ova programa, počet će se emitirati ili 23. veljače ili, još vjerojatnije, 2. ožujka. Zbog odgode starta na Prisavlju nitko nije sretan, a televizijski znalci upozoravaju da je proljeće, zbog svojih sve duljih dana, loše vrijeme za pomicanje “dnevničkog” sata unaprijed.

– Ako se već ide u ovu promjenu i ako se Dnevnik sa 19.30 pomiče na 19 sati, onda je to mudro napraviti u studenom, prosincu ili siječnju, kada su ljudi podvečer doma i gledaju TV program.

Loš tajming za promjene

S proljećem i sve ljepšim danima gledanost pada, teško da će HTV-ov Dnevnik biti izuzetak – upozoravaju neki televizijski urednici, od kojih doznajemo kako će Sanja Mikleušević-Pavić, Tina Šimurina, Stipe Alfier i Đurica Drobac uz središnju informativnu emisiju sa startom nove televizijske sheme voditi još i podnevni Dnevnik, kao i kasnovečernji Dnevnik 3.

‘Otvoreno’ triput tjedno

– U ponedjeljak će, naprimjer, Dnevnik u podne odraditi Drobac, potom će mu se u glavnom Dnevniku pridružiti Sanja Mikleušević-Pavić, koja će onda nakon toga ‘odvoziti’ i Dnevnik 3. To će gledatelje vjerojatno podsjetiti na princip rada Nove TV, ali valja reći da naši kolege s te televizije nisu otkrili toplu vodu, te nikako nisu ni jedina ni prva televizijska kuća koja tako radi – kažu s Prisavlja.

S javne televizije doznajemo i da će se emisija “Otvoreno” u novoj televizijskoj shemi emitirati tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i, po novom, petkom. Na programu će “Otvoreno” biti odmah nakon Dnevnika 3, koji bi se svakim danom trebao prikazivati s početkom u 22 sata.

Tekst/Foto: jutarnji.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close