Tjedan završavamo oblačnim vremenom, slaba kiša na jugu zemlje, u istočnim predjelima snijeg

Uz dotok hladnog zraka sa sjevera kontinenta nastavlja se razdoblje ispodprosječnih temperatura, a dojam hladnoće na Jadranu pojačava prva marčana bura.


Tjedan završavamo većinom oblačnim vremenom, slabe kiše će biti na jugu zemlje, u istočnim predjelima susnježice ili snijeg, a u gorju snijega. Puhat će slab do umjeren, prolazno i jak sjeveroistočnjak, a uz obalu jaka i olujna bura s orkanskim udarima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom oblačno, ali oborina će biti tek ponegdje prema istoku i u višem gorju. Puhat će slab do umjeren, sredinom dana prolazno i jak sjeveroistočnjak, a temperatura između 5 i 7 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno sa susnježicom i snijegom, osobito u Posavini. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak će biti prilično hladno s temperaturom ispod 5 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno, malo kiše će pasti na jugu, a u Zagori je moguća i poneka pahulja. Umjerena i jaka bura s olujnim udarima će pojačavati dojam ionako hladnog vremena.

Na sjevernom Jadranu sunčana razdoblja, a u gorju većinom oblačno sa slabim snijegom. Na zapadu vjetrovito uz umjeren i jak vjetar sa sjevera, uz obalu će bura krajem dana malo oslabjeti. Temperatura u gorju jedva u plusu, a na Jadranu do 10 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU

U kopnenim predjelima u ponedjeljak većinom oblačno, na istoku i u gorju s oborinama, a zatim će idućih dana biti sunčanih razdoblja. Uz prolazno povećanu naoblaku tek će rijetko pasti još malo slabih oborina. Ostaje hladno, a u drugom dijelu tjedna čini se i još hladnije.

Na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo, zatim pretežno sunčano. Zima nema namjeru popustiti ni uz obalu pa temperatura ostaje znatno ispod prosjeka, a osobito će hladna biti jutra prema kraju tjedna. Uz to će dojam hladnoće pojačavati bura koja će sredinom tjedna samo prolazno oslabjeti.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close