VijestiTurizam

TJEDAN VRHOVINA: Gradi se moderan kamping resort nedaleko Plitvica! Otvorenje u travnju 2019.

U desetom Tjednu destinacija došli smo do male ličke Općine Vrhovine. Nalazi se između Općina Plitvička jezera i Grada Otočca, a svojim položajem idealna je za razvoj turizma. Ipak, mnogi će reći da tomu još nije tako, pa smo u Tjednu Vrhovina pronašli svijetli primjer koji tom kraju daje nadu u bolje sutra. 

Da se u Lici rade velike stvari te da dobrih ideja i projekata ne manjka, dokazuje i sljedeća priča. Virtualno smo prošetali po Vrhovinama i okolici, ličkim cestama koje su nekada vodile do Jadranskog mora. Cesta gdje smo zastali je put prema Plitvičkim jezerima, iz smjera Otočca. U malom naselju Donji Babin Potok, samo 20 metara od područja obližnjeg nacionalnog parka, gradi se moderno kamping odmaralište s luksuzno opremljenim mobilnim kućicama i prostranim mjestima za kampere.


Ideja je to Ličana Zvonimira Petričevića koji vjeruje da u Hrvatskoj, a pogotovo u Lici ima mjesta za ovakve velike projekte koji će privući turiste, ali i omogućiti nova radna mjesta te time pokušati spriječiti iseljavanje mladih iz Lijepe Naše. U razgovoru nam je rekao kako smatra da je taj dio Like nepravedno zapostavljen, a ima daleko više sadržaja za odmor među ličkim planinama i rijekama.

Punim imenom, Big Bear Camping Resort, na raspolaganju će imati 100 smještajnih jedinica. Od toga će biti 32 mobilne kućice i 60 mjesta za kampere. Cijeli resort imat će na raspolaganju i recepciju, etno dućan, suvenirnicu te etno restoran za čak 150 ljudi. Fotografije projekta koje smo dobili izgledaju impresivno, što sam Petričević potvrđuje te dodaje kako je osnovna misao – zadržati i očuvati ličku nit u cijeloj priči. 

Foto: Big Bear camping Plitvice resort

Mobilne kućice opremljeno su moderno te će imati gotovo sve što se nudi u primjerice, jednom apartmanu; odvojene spavaće sobe, kupaone, dnevni boravak s potpuno opremljenom kuhinjom te klima uređaje. Gosti će moći birati između Superior Luxe kućice za 6 osoba ili Family Luxe za 4 osobe. U cijenu će, osim smještaja, biti uključeno parkirališno mjesto, struja, voda i plin, pristup TV signalu te čišćenje prije i poslije boravka.

Foto: Big Bear camping Plitvice Resort, kućice

Prostor namijenjen kamperima prostirat će se na 90 do 120 kvadratnih metara, a imat će 60 ograđenih mjesta. Moderni sanitarni čvor je svima dostupan jednako i svakodnevno, a bit će opremljen tuševima, toaletima, toaletima za osobe s invaliditetom, perilicama i sušilicama za rublje. Ličko-senjska županija nema ovako kvalitetan kamp, te će po najavama kamp u Vrhovinama svakako biti najbolji kamp na širokom području od Plješivice do Jadranskog mora.

U resortu ćete moći jesti tradicionalne ličke proizvode, a ideja je povezati se s OPG proizvođačima te im otvoriti prostor za plasman proizvoda.


Ako tražite aktivan, a istovremeno i opuštajući odmor daleko od gradske gužve, Big Bear camping resort Plitvice se po najavama otvara u travnju 2019. godine.. Osim uživanja u prekrasnim pogledima na ličke planine, sve aktivnosti su nadomak kompleksa; Zip Line, najam bicikala, vožnja na quadovima i kajak na Gacki. Aktivan odmor za poželjeti – kao što to kažu na svojoj web stranici koju pogledajte ovdje! 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Big Bear camping resort Plitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close