LifestyleIzdvojeno

Tjedan se nastavlja uz dosta oblaka i povremene oborine, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Tjedan nastavljamo uz dosta oblaka i povremene oborine, češće danas i sutra kada će na Jadranu lokalno biti i izraženih pljuskova. Idućih dana u unutrašnjosti smanjena vidljivost zbog magle.


U kopnenim predjelima danas će biti umjereno ili pretežno oblačno uz maglu, ponegdje će pasti malo kiše. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a temperatura između -2 i 2, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije malo viša. Na Jadranu od jutra uglavnom oblačno s kišom, koja će već prijepodne biti obilnija na sjevernom dijelu. Puhat će jako, mjestimice i olujno jugo, a temperatura između 8 i 13 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima umjereno do pretežno oblačno, u najzapadnijim krajevima uz malo kiše. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, istočnije i dalje jugoistočnjak, a temperatura osjetno niža u odnosu na jučer.

Poslijepodne će u Slavoniji i Baranji biti barem kraćih sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugoistočnjak, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Dalmaciji umjereno ili pretežno oblačno s kišom, lokalno i izraženijim pljuskovima, na jugu će pasti više od 20 litara kiše po metru četvornom. Puhat će jako, na udare i olujno jugo, a temperatura između 12 i 18 stupnjeva.

U gorju oblačno s oborinama, u višim nadmorskim visinama past će malo susnježice i snijega, a u Lici kiša. Na Jadranu uglavnom oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno će pasti više od 50 litara. Bit će vjetrovito uz jako, na moru i vrlo jako i olujno jugo. Temperatura u gorju od 1 do 7, na sjevernom Jadranu između 9 i 15 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna na kopnu pretežno oblačno s oborinama, u srijedu i četvrtak će u višem gorju pasti još malo susnježice ili snijega, drugdje će kiše biti uglavnom tijekom srijede. Od sredine tjedna oborina uglavnom neće biti, ali će biti dugotrajne magle i niske naoblake. Uz oblačno vrijeme idućih dana će biti hladno.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana bez znatnijih promjena. U srijedu umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima koji će u Dalmaciji biti obilni. Od sredine tjedna ostaje promjenjivo s kišom, koja će biti manje izražena u odnosu na danas i sutra. Još će u srijedu puhati jako i olujno jugo, zatim u slabljenju, a u subotu će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Uz novu ciklonu na snazi su i nova upozorenja: žuto u kopnenim predjelima zbog magle koja smanjuje vidljivost. Na Jadranu i danas vjetrovito uz jako i olujno jugo, a bit će i obilne kiše – ponajprije u unutrašnjosti Istre te lokalno na jugu Dalmacije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close