VijestiScena

Tjedan otvorenih vrata u Muzeju Like Gospić

U povodu nacionalne manifestacije, Međunarodnog dana muzeja, koji je doživio 38. izdanje, a naglašeno ovaj tjedan otvorenih vrata, itekako je zanimljivo u muzejskoj instituciji na našem području, u Muzeju Like Gospić.


I ja sam dio našeg Muzeja”– moto je ovogodišnjeg tjedna otvorenih vrata muzeja, uz poseban poziv: “Ne odbacujte kulturnu baštinu, ne trgujte vlastitim identitetom, Darujte vaš Muzej, ostavite trag“. Posebno i potpuno novo događanje je virtualna izložba “Mladi i muzej vole se tajno/javno“.

Itekako zanimljiv događaj biti će i predavanje gospićkog zeta, dr.sc.Ivana Brlića koje će se održati upravo na Dan muzeja, 18. svibnja u podne. Tema je “Osmanska kultura i povijest u Lici: interkulturalno prožimanje i svakodnevica“.

“Gospićki Muzej Like poziva svoje sugrađane da zajednički sačuvamo našu kulturnu baštinu od nestajanja. Želimo istaknuti i da je Muzej dom brojnim artefaktima u kojima s ponosom ogledamo naše korijene i našu prisutnost na ličkom tlu”, poručuje koordinatorica projekta Međunarodnog dana muzeja, dokumentaristica Marija Vranić Rukavina.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close