Turizam

TJEDAN NOVALJE Na ovim plažama kupaći kostimi nisu poželjni

U novom izdanju serijala “Tjedan destinacija” i ovog ljeta donosimo zanimljive i malo poznate činjenice o bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini turističkih destinacija Ličko-senjske županije i šire. Deveti Tjedan destinacije posvećen je gradu Novalji.

Još od šezdesetih godina prošlog stoljeća jadranska obala je omiljeno odredište pripadnika tzv. FFK – kulture slobodnog tijela. U hrvatskim turističkim destinacijama postoji mnoštvo naturističkih plaža i kampova, a nekoliko njih se nalazi i na području Novalje. Poznate po čistom moru i kvalitetnoj turističkoj ponudi, novaljske nudističke plaže privlače naturiste iz cijelog svijeta.


Na kojim sve plažama kupaći kostimi i odjeća nisu poželjni, saznajte u drugom nastavku Tjedna Novalje:

1. Plaža i kamp Sv. Duh

Deset kilometara južno od Novalje, uz glavnu cestu na Pagu, nalaze se plaža i kamp Sveti Duh. Plaža je dijelom šljunčana, a dijelom pješčana i jako plitka te je pogodna za obitelji s djecom. S plaže se pruža prekrasan pogled na Velebit i mjesta na suprotnoj strani zaljeva. Ova plaža nije formalno nudistička, ali na jednom dijelu plaže prevladavaju naturisti.

2. Plaža Straško

Prostrana šljunčana plaža Straško jedna je od najljepših plaža na otoku Pagu. Prostire se na čak 2 kilometra obalne površine i posjeduje Plavu zastavu zbog čistoće mora, urednosti i kvalitete ponude. Plaža ima i prirodni hlad zahvaljujući borovima hrasta i crnike. Posjetiteljima je na raspolaganju veliki broj sportsko-rekreativnih sadržaja, a cijelom dužinom plaže proteže se šetnica s bogatom ponudom ugostiteljskih objekata. Iznad plaže se nalazi istoimeni kamp u sklopu kojega se nalazi posebna plaža za nudiste.

We are here! And where are you? #campingstrasko #FeelTheNature #campinglife #beach #sea #seaview #vacation🌴 #peaceful #relax #visitnovalja #islandpag #croatiafulloflife

Objavu dijeli Camping Straško (@camping_strasko)

3. Plaža Jadra

U blizini naselja Stara Novalja ovih dana je uređena plaža Jadra. Uređene su prilazne rampe s rukohvatima, postavljene su svlačionice, tuševi, klupe i ostala urbana oprema te je prošireno sunčalište. U sklopu projekta, uređena je i šetnica s javnom rasvjetom od plaže Jadra do uvale Drljanda. Plaža je tematski  podijeljena na 3 dijela – glavna (obiteljska) plaža, plaža za pse te nudistička plaža.

Foto: Grad Novalja (Facebok)

4. Plaža Zrće

Naturisti na Pagu mogu uživati i na posebnom dijelu plaže Zrće, najljepše i najatraktivnije novaljske plaža na koju u špici sezone može stati više tisuća kupača. Ulaz u more je šljunčan, a zbog strmog spuštanja morskog dna plaža je izrazito duboka. Ovdje se nalaze različiti sportsko-rekreativni sadržaji i atraktivni diskoklubovi koji posjetiteljima pružaju mogućnost danonoćne zabave. Plaža je udaljena samo 2 kilometra od Novalje i posjeduje Plavu zastavu jer zadovoljava visoke ekološke standarde prema strogim međunarodnim kriterijima.

 

 

Foto: Facebook Grad Novalja

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close