TJEDAN KARLOVCA Nakon Dana piva slijedi ŠTRUDLAFEST- posjetite “selo štrudle” i isprobajte najveći broj okusa ove slastice na jednom mjestu!

Tena Brnad

U novom izdanju serijala “Tjedan destinacija” i ovog ljeta donosimo zanimljive i malo poznate činjenice o bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini turističkih destinacija Ličko-senjske županije i šire. Dvanaesti Tjedan destinacije posvećen je Karlovcu.


U mjesecu rujnu Karlovačka županija postaje nezaobilazno odredište za ljubitelje gastronomije, glazbe i dobre atmosfere. Počelo je odbrojavanje do dvije velike manifestacije koje su posvećene gastronomskim specijalitetima karlovačkog kraja. Karlovac je već dobro poznat kao grad piva, a tradicionalna domaća štrudla još je jedna posebnost ovog kraja, toliko omiljena da ima i svoj festival!

Dani piva u Karlovcu

Volite li pivo, ne propustite 32. po redu karlovačke Dane piva koji će se održati od 31. kolovoza do 9. rujna na desnoj obali Korane. Ljubiteljima piva će na raspolaganju biti brojna domaća i strana piva, bogata ugostiteljska ponuda i nezaobilazni zabavno-glazbeni program koji će i ove godine zadovoljiti zaista sve ukuse.

Na glavnoj pozornici nastupit će brojna poznata imena hrvatske glazbene scene uz atraktivne goste iz regije: Maja Šuput (31.8.), Mladen Grdović (1.09.), Jelena Rozga (2.09)., Opća opasnost (3.09.),  Miroslav Škoro (4.09.),  Petar Grašo (5.09.), Željko Bebek (6.09.), Jole (7.09.),  Mate Bulić (8.09.) i Grupa Vigor (9.09.).

U pivskom gradu na desnoj obali Korane, tek nekoliko desetaka metara od najljepše karlovačke rijeke, na Danima piva očekuje vas i bogata ugostiteljska ponuda te veliki lunapark. Ulaz na prostor 32. Dana piva, kao i na sve koncerte je besplatan.

Štrudlomanija se nastavlja!

Uz pivo, jedan od najprepoznatljivih gastro brendova Karlovačke županije je omiljeni hrvatski kolač – štrudla. Ako volite tradicionalnu štrudlu, ne propustite jedinstveno zabavno-gastro druženju u Jaškovu – selu štrudle!

ŠtrudlaFest je nastao kao logičan slijed “Iz Jaškova za svijet… štrudla za Guinnessa” kada je u Jaškovu kraj Ozlja u Zelenom srcu Hrvatske u Karlovačkoj županiji, 6.9.2015. izrađena najduža štrudla na svijetu i postavljen Guinnessov rekord od 1479,38 cm.

ŠtrudlaFest, koji je nakon samo dva izdanja postao jedan od najočekivanijih gastro festivala i nagrađen nacionalnom brončanom nagradom “Suncokret” za najbolju ruralnu manifestaciju, ove godine nudi još više doživljaja za sve generacije.

Treći ŠtrudlaFest održat će se 16.9.2018., a organizatori očekuju 50-ak izlagača s domaćim autohtonim proizvodima i 5000 posjetitelja. Natjecanja amatera i profesionalaca u pripremi štrudle, brojna poznata TV gastro lica, radionice za djecu i odrasle i slasne domaće štrudle čekaju vas na cjelodnevnom druženju u Jaškovu. Posebne atrakcije 3. ŠtrudlaFesta bit će višemetarske skulpture akademskog kipara Nikole Fallera od slame, vožnja fijakerom, jahanje ponija kao i cjelodnevni nastupi brojnih KUD-ova.

Posjetite slikovito Jaškovo i kušajte najveći broj okusa štrudli na jednom mjestu!

Pronađite ŠtrudlaSpotove!

Osim glavnog događanja u Jaškovu, ŠtrudlaFest organizira i Tjedan štrudle u kojemu će se gostima u brojnim restoranima diljem Karlovačke županije posluživati štrudla s različitim punjenjima po promotivnim cijenama.

Čak 23 ugostiteljska objekta sudjelovala su prošle godine u 2. Tjednu štrudle u Karlovačkoj županiji. Gosti iz svih dijelova Županije, ali i cijele Hrvatske isprobavali su različite okuse štrudli iz bogate ponude karlovačkih ugostitelja . Koliko je ova manifestacija omiljena, govori činjenica da mnogi restoranu nisu stizali napraviti dovoljne količine!

U trećem Tjednu štrudle koji će se održati od 10. do 16. rujna 2018. pronađite ŠtrudlaSpotove, otkrijte posebne akcije i upoznajte Karlovačku županiju otkrivanjem okusa štrudle u karlovačkim restoranima!

Više informacija o ŠtrudlaFestu i Tjednu štrudle pronađite na web stranici  ŠtrudlaFest te na Facebook stranici ŠtrudlaFest.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Sponzorirano | Foto: ŠtrudlaFest

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u