LifestyleIzdvojeno

Tjedan idealan za boravak u prirodi, promjenu donosi vikend

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Napokon tjedan koji nismo započeli ciklonom.


Novi poremećaji su još daleko na zapadu kontinenta. Ispred njih ostaje tako stabilno, a još će nam sa jugozapada sve do vikenda pristizati i sve topliji zrak. Vezati ćemo tako nekoliko suhih dana u cijeloj zemlji.

UTORAK

Ujutro i prijepodne mirno i pretežno vedro, ali u nizinama često maglovito. Osobito se gusta magla očekuje po kotlinama Istre, Gorskog kotara, Like te uz obale rijeka, a nerijetko će se u dulje zadržavati. Sumaglice može biti i uz samu obalu sjevernog i dijela srednjeg Jadrana.

U drugom dijelu dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima dosta sunca, no još može biti, najizglednije na širem karlovačkom području, zaostale magle ili niske naoblake. Zapuhat će slab do umjeren južni vjetar, a temperatura, tamo gdje se magla dovoljno rano izdigne oko 17-18 °C.

Na istoku će se do sredine dana izdizati zaostali niski oblaci u Posavini i Baranji, a zatim posvuda sunčano i vedro uz većinom umjeren jugoistočni vjetar. Temperatura između 15 i 18 °C.

Najsunčanije će biti u Dalmaciji. Uglavnom bez vjetra, tek rijetko prema otvorenome moru može puhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez veće promjene, i dalje oko ugodnih 20 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali povremeno može biti viška oblaka, osobito u zapadnoj i središnjoj Istri te na širem Riječkom području. Ipak ostaje uglavnom suho uz vrlo malu vjerojatnost za koju kap kiše. Uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar biće malo ugodnije nego jučer, osobito u gorskim područjima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od srijede na uz jačanje jugozapadnjaka osjetno topliji dani i jutra, a magla će uglavnom izostajati. Bit će to iznadprosječna toplina za ovo doba godine uz dosta sunca. Promjenu donosi vikend, tj. jedna kišna epizoda sa subote na nedjelju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru ne odviše izražena južina, kao na kopnu. Bit će ugodno toplo, uglavnom sunčano, a samo u okolici Rijeke može prolazno biti više oblaka uz malu mogućnost za koju kap kiše. To se zato mijenja u danima vikenda, kad će posvuda opet biti i kišovitije i vjetrovitije.

Ovo stabilno razdoblje svakako probajte iskoristiti za boravak u prirodi, a na Jadranu i za kupanje, jer more je sasvim ugodno, na jugu čak slične ili malo više temperature nego okolni zrak. Na dijelu Kvarnera to će učinit samo nešto hrabriji, ali ne sumnjamo da će kupača biti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close