Zadarska županija

Tinejdžeri u Benkovcu ukrali bušilicu i pilu, policija pronašla i automatsku pušku

TEK IM JE 18

Policija iz Benkovca privela je dvojicu 18-godišnjaka koje se sumnjiči za počinjenje imovinskih kaznenih djela te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Naime, tinejdžeri se sumnjiče da su u razdoblju od rujna prošle godine do početka kolovoza ove godine u Morpolači iz obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjakinje ukrali električnu bušilicu i motornu pilu, čime su joj napravili materijalnu štetu od oko dvije tisuće kuna.

Također ih se sumnjiči da su u razdoblju od kraja prosinca 2018. do sredine siječnja prošle godine u Proviću provalili u montažnu kućicu u vlasništvu 64-godišnjaka, gdje su ispreturali stvari te se udaljili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policiji su predali automatsku pušku, dva spremnika za streljivo i više desetaka pripadajućeg streljiva koje su nedozvoljeno posjedovali.

Oružje i streljivo su im oduzeti, a protiv obojice je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe, teške krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je policija.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PU zadarska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close