VijestiSportGrad Zagreb

Tin Kontrec (PPD Zagreb): “Na Rogli imamo apsolutno vrhunske uvjete za rad!”

I šestoga dana visinskih priprema na slovenskoj Rogli rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nastavljaju raditi udarnim tempom.


Jutarnji trening opet je preselio na otvoreno, gdje je kondicijski trener Igor Blažinčić poveo dečke na trčanje, da bi, nešto kasnije, njegova kolegica iz Body&Mind studija Mirela Anić preuzela drugi dio treninga u dvorani.

Za to vrijeme glavni je trener prve ekipe, gospodin Lino Červar, radio individualno s mlađim igračima.

Kao što je pokazao još prvoga dana priprema, trener Červar veliku pažnju posvećuje radu s novim igračima, u prvom redu s mladićima Filipom VistoropomVitom Bahtijarevićem i Davidom Mandićem, kao i s nešto iskusnijima Gregorom PotočnikomIvanom Sršenom i Senjaminom Burićem.

Svoju porciju individualnog treninga nipošto nisu izbjegli niti igrači koji su tu već neko vrijeme poput Josipa Vekića, ali i krila Valentina RavnićaJosipa Božića Pavletića i imenjaka mu Ereša.

A kritika i stalnih ispravka nisu pošteđeni niti oni najiskusniji, pa je tako tim portala x-ica priliku da se danas požali dao jednom od uvjetno rečeno veterana ekipe, kružnom napadaču Tinu Kontrecu.

Kao i svake godine stigli smo na Roglu da krenemo s pripremama, odnosno da ovdje odradimo onaj bazični dio priprema. Ono što je drugačije nego prijašnjih godina i što trenera sigurno čini sretnim jest činjenica da nema drugih ekipa s kojima bi morali dijeliti ili makar usklađivati termine treninga. Imamo dvoranu i teretanu, kao i nogometni teren, na raspolaganju po cijele dane tako da nemam što reći nego da imamo apsolutno vrhunske uvjete za rad, kazao je u uvodu razgovora Tin Kontrec te se potom osvrnuo i na suradnju s trenerom Červarom.

Trener koristi svaku minutu koja mu je ovdje na raspolaganju da se bavi rukometom. Treninzi nerijetko traju i više od dva sata, on ostaje ili dolazi ranije kako bi još dodatno radio s igračima za koje procijeni da im treba malo individualnog treninga. Svaki trening se snima, svaku večer gledamo što smo taj dan dobro radili, a gdje smo griješili. Cijeli stožer je maksimalno angažiran, zaista se radi na jednom jako visokom nivou. Od fizičke do taktičke pripreme u stanju smo opće mobilizacije i siguran sam da ćemo maksimalno iskoristiti svaki trenutak na Rogli ne bi li se što bolje spremili. A što se trenera tiče mogu samo reći da je to čovjek koji u svakom trenutku teži savršenstvu i da kod njega nema laganih treninga, niti provlačenja, dodao je Kontrec.

Također, za razliku od prijašnjih godina sada paralelno radimo na fizičkoj i taktičkoj spremi. Nakon što te Igor i Mirela „ubiju“ na trčanju ili u teretani, čeka te trener Červar koji onda još sati i pol inzistira na usavršavanju taktičkih detalja, kazao je Tin te se za kraj osvrnuo i na brojne promjene u igračkom kadru.

Zagreb svako godine promijeni nekoliko imena tako da ova sezona nije po tome različita od prethodnih. Ono što je drugačije jest činjenica da su ovoga puta otišli najiskusniji igrači, a da su nam stigli neki novi klinci. Neće biti lako to sve u kratkom roku poslužiti, ali ja vjerujem u svoje suigrače, a ovi mladi koji su došli najbolje su što hrvatski rukomet ima. Moj cimer Leon Šušnja i ja tako smo se nenadano našli u ulogama veterana kluba, ali svakako ćemo kao i do sada davati sve od sebe i pokušati nešto od svog iskustva prenijeti na ove klince, kao što su neki stariji prenosili nama, zaključio je Tin Kontrec.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: x-ica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close