Turizam

TIN EXPRESS uspješno doveo turiste i djecu u Delnice

U Delnice je jutros stigao zadnji ovogodišnji prosinački izletnički vlak. Ukupno je proteklih vikenda na Delničku adventsku bajku doveo više od dvije tisuće izletnika. Bogatu ponudu događanja Delnice pripremaju i za siječanj, bilo snijega ili ne.

Uz dobre turističke rezultate, iz Gorskoga kotara stižu i gotovo nevjerojatni meteorološki podaci. Umjesto snježnog Božića, blagdani ondje protječu uz obilje sunca i vrlo visoke temperature zraka. Tako je danas oko 13 sati na području Delnica izmjereno, za kraj prosinca, doista iznimnih 17 °C. Na Pargu kod Čabra temperatura je bila tek nešto niža, 14 stupnjeva. Toplo vrijeme pogodovalo je ovih dana organizatorima blagdanskih druženja na trgovima, a kao posebnost se može spomenuti i da je dio ugostitelja otvorio svoje terase, što je mnogima omogućilo doista rijetku priliku da i u Gorskom kotaru oko Božića uživaju u kavi na otvorenom.

Preuređenjem središnjega gradskog trga u selo Bake Mraz, Delnice su tijekom prosinca nastojale u Gorski kotar privući brojne izletnike. Sadržaji, objedinjeni pod nazivom Delnička adventska bajka i ove su godine bili posebno privlačni obiteljima s djecom. Za njih su tijekom vikenda i radnog tjedna organizirani posebni izletnički vlakovi iz Rijeke.

Posljednji takav prosinački vlak stigao je jutros u Delnice, nakon čega su organizatori zadovoljni ukupnim rezultatima. Prema riječima direktora turističkoga ureda Grada Delnica Petra Hrga, stiglo je više od 2300 izletnika, a tijekom tjedna i 1200 djece iz vrtića i škola. Dočekala ih je bogata ponuda: igraonice, pričaonice bajki i radionice, jahanje gradskim parkom…

Više fotografija pogledajte ovdje.


 

Tekst, foto: HRT Rijeka, Nenad Lučić

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close