Ličko-senjska županijaSport

Tim gospićkog HGSS-a spasio penjačicu, helihopterom je prebacili u bolnicu

NESREĆA NA VELEBITU

HGSS Stanica Gospić u subotu u 14 sati je zaprimila poziv preko ŽC 112, a ovaj put pomoć su zatražili penjači koji su se penjali na Bačić kuk.


U klasičnom smjeru pod nazivom sjevernoistočni greben koji se nalazi na Bačić kuku, u drugoj dužini smjera penjačica je pala te pri padu od 10-ak metara zadobila posjekotinu na glavi i leđima. Devet spašavatelja odmah se uputilo prema mjestu nesreće te su u 16.15 sati došli pod sami smjer I započeli s penjanjem do unesrećene.

Nakon izvršenog zbrinjavanja penjačice, zbog prirode ozljeda te vrlo nezgodnog i dugotrajnog transporta zemaljskim putem kojim bi se vjerojatno i dodatno pogoršalo stanje unesrećene, odlučili smo pozvati helikopter sa dežurstva u Divuljama, navodi HGSS.

Unesrećena je nakon zbrinjavanja kraću dužinu spuštena, a potom podignuta na vršni dio stijene kako bi helikopter mogao pristupiti te iz zraka vitlom izvršiti podizanje. Unesrećena je helikopterom transportirana u KBC Firule Split.

“Ovim putem želimo se zahvaliti na velikoj pomoći iznimno sposobnoj posadi helikoptera MORH-a. Povratkom spašavatelja u bazu u 20.30 ova vrlo složena i fizički iscrpljujuća stijenska akcija spašavanja je okončana”, naveli su iz HGSS-a.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close