AutomotoLičko-senjska županija

Tijekom vikenda 11 prometnih nesreća na cestama Ličko-senjske županije

Tijekom proteklog vikenda (9. listopada – 12. listopada 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Jezerana. On se sumnjiči da je u razdoblju od 17. do 20. travnja 2020. godine u mjestu Dabar, u šumskom predjelu Mala Kapela, otuđio cjepač za drva vlasništvo 45-godišnjaka iz Vrhovina.

Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Gospića (4), Korenice (3), Senja (3) i Otočca (1).

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 49 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 9. listopada u Senju, kod 65-godišnjeg hrvatskog državljana (2.40 g/kg). Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, kod Perušića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića i Senja, a protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close