VijestiPolitika

Tijekom srpnja najviše potreba za pomoćnicima u kući i čuvarima

Na kraju srpnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 1.426 nezaposlenih osoba, što predstavlja 15 osoba odnosno 1,1% više nego u prethodnom mjesecu i 230 osoba ili 13,9% manje nego u istom mjesecu prošle godine, piše Lika express.


Tijekom srpnja u Područnom uredu Gospić prijavljeno je 227 novih nezaposlenih osoba. Priljev u registriranu nezaposlenost je za 111 osoba ili 95,7% veći nego prethodnog mjeseca. Od ukupnog broja novoprijavljenih najviše je u evidenciju došlo izravno iz radnog odnosa 160 i iz redovitog školovanja 34. Najčešći razlozi prestanka radnog odnosa su istek rada radniku na određeno vrijeme 111, poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga 25 i sporazumni prestanak radnog odnosa 12 osoba.

Tijekom srpnja prijavljeno je 125 slobodnih radnih mjesta, što je za 13 radnih mjesta ili 9,4% manje nego u prethodnom mjesecu i za 24 radna mjesta ili 16,1% manje nego u srpnju prošle godine. Najviše prijavljenih potreba bilo je u sljedećim zanimanjima (broj prijava 4 i više): radnik za pomoć u kući 12, čuvar 10, ekonomski službenik i čistačica po 7, konobar i prodavač po 6, odgojitelj predškolske djece, šumski radnik i utovarivač otpada po 5, diplomirani ekonomist 4.


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close