Scena

Tijekom lipnja smanjen broj nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji

Krajem lipnja  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 1.411 nezaposlenih osoba, što predstavlja 100 osoba odnosno 6,6% manje nego u prethodnom mjesecu i 315 osoba ili 18,3% manje nego u istom mjesecu prošle godine, javlja Lika-express.


Tijekom lipnja  u Područnom uredu Gospić prijavljeno je 116 novih nezaposlenih osoba.  Priljev u registriranu nezaposlenost je za 6 osoba ili 5,5% manji nego prethodnog mjeseca.  Od ukupnog broja novoprijavljenih najviše je u evidenciju došlo izravno iz radnog odnosa 87 i iz neaktivnosti 17. Najčešći razlozi prestanka radnog odnosa su istek rada radniku na određeno vrijeme 51, poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga 19 i sporazumni prestanak radnog odnosa 12 osoba.

U izvještajnom mjesecu ukupno je iz evidencije nezaposlenih izišlo 216 osoba . Od toga su zaposlene 173 osobe i to 158 zasnivanjem radnog odnosa i 15 temeljem  drugih poslovnih aktivnosti. Tijekom mjeseca  prijavljeno je 138 slobodnih radnih mjesta, što je za 114 radnih mjesta ili 45,2% manje nego u prethodnom mjesecu. Najviše prijavljenih potreba bilo je u sljedećim zanimanjima : čistačica 26, prodavač 12, konobar 10, medicinska sestra 9, itd.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close