VijestiScena

TIHO ORLIĆ U LIČKOM OSIKU: 5. kolovoza Grad Gospić svim hrvatskim braniteljima i građanima poklanja koncert

Jedan od najpoznatijih domoljubnih pjevača


Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Grad Gospić svim hrvatskim braniteljima i građanima poklanja koncert Tihe Orlića jednog od najvećih domoljubnih hrvatskih pjevača. Koncert će se održati 5. kolovoza 2019. god. u 21:00 sat na igralištu OŠ Dr. Franjo Tuđman na Ličkom Osiku.

Tiho Orlić rođen je 16. studenog 1976. u Splitu. Glazbeno obrazovanje stekao je u glazbenoj školi Josip Hatze u Splitu. Kao srednjoškolac osniva svoj prvi bend s kojim snima nekoliko pjesama, te se upoznaje sa studijskim radom i profesionalnim glazbenim djelovanjem. 1994. gostuje na nekoliko pjesama Marka Perkovića Thompsona snimajući prateće vokale, a dvije godine poslije započinje njihova dugogodišnja glazbena suradnja. Tijekom vremena, stotina koncerata, te turneja u domovini i svijetu, pokauzje afinitet za produckciju, studijski i aranžerski rad, što će kasnije obilježiti mnoge Thompsonove legendarne pjesme, albume i koncerte; prvenstveno u glazbenom, ali i u vizualnom identitetu.

Prvo službeno pojavljivanje kao solo izvođač imao je na festivalu Melodije Mostara 2000. godine, na kojem je izveo veliki hit “Daleko je”, da bi godinu dana poslije na istoj sceni Tiho i Thompson izveli pjesmu “Stari se”, te osvojili Grand prix legendarnog Mostarskog festivala. Tihin prvi album izdan je na ljeto 2004. u izdanju diskografske kuće Croatia Records, a čak 7 pjesama s albuma nagrađeno je na raznim festivalima diljem domovine.

Nakon tako uspješnog solo projekta, potpuno se posvećuje radu s Thompsonom, te radi glazbene aranžmane i produkciju na jednom od najuspješnijih albuma novije hrvatske povijesti, legendarnom “Bilo jednom u Hrvatskoj”, kojeg je pratila i najveća istoimena koncertna turneja s više od 150 dvoranskih i stadionskih nastupa diljem Hrvatske i svijeta, a atmosferu s turneje najbolje oslikava DVD s zagrebačkog koncerta na Maksimiru ispred 60.000 ljudi.

 

Tijekom turneje Tiho je radio na obradama i aranžiranju starijih Thompsonovih pjesama koje su svojevrstan presjek svega onog što je Marko radio u prvih desetak godina svoje karijere. Sve to je rezultiralo albumom Druga strana u izdanju Croatia Recordsa 2008. godine. Godine 2012. i 2013. radi aranžmane i produkciju za Thompsonov album “Ora et Labora”, te sudjeluje na istoimenoj turneji koja je počela velikim spektaklom u Splitu, na stadionu Poljud. Album i turneju oslikao je svježim i energičnim zvukom, koji je davao specifičan doživljaj novim pjesmama spajajući moderni rock sa epskim orkestracijama. – piše na službenoj stranici Tihe Orlića. 

 

Iste godine, nakon dugogodišnje stanke, na prijedlog Croatia Recordsa, obnavlja suradnju i potpisuje novi ugovor kao solo izvođač, koji rezultira novim uspješnim singlovima kao što su : “Neraskidivo”, “Takva je ljubav prava”, “Sve si dalje”, “Moja ljubavi”, “Uspomene”, “Ne postoji nijedan način da te zaboravim” i drugi.

Tijekom karijere ostvario je vrlo uspješne suradnje s mnogim svjetskim brandovima glazbene opreme kao što su Dunlop Strings, Warwick Amps and Basses, Dean Guitars, te je česti posjetitelj i gost prestižnog NAMM showa, koji se jednom godišnje održava u Anaheimu u Kaliforniji.

Na Lički Osik ovaj domoljubni pjevač dolazi 5. kolovoza:

Pozivamo sve hrvatske branitelje, braniteljske udruge i njihove obitelji da nam se pridruže na veličanstvenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja! – stoji u pozivnici iz Grada Gospića.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close