Scena

The Rosenberg Trio večeras u Lisinskom

Sastav The Rosenberg Trio koji je postao sinonim za gypsy jazz ili jazz manouche, večeras stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog


Gitaristički virtuoz Stochelo Rosenberg kojem je Guitarist Magazine 2012. dodijelio prestižnu nagradu Zlatna gitara, zajedno sa svojim bratićima Nous’cheom i Nonniejem osnovao je The Rosenberg Trio. Nizozemski trio koji djeluje na relaciji Amsterdam – Pariz, nastavlja francusku tradiciju gypsy jazza iz prve polovice 20. stoljeća. Oslanjaju se na znamenitu ostavštinu Djanga Reinhardta i zlatno doba pariškog hot club jazz stila. Virtuozi i strastveni glazbenici kombiniraju swing artikulaciju s tamnijom, romskoj glazbi bližom kromatikom stvarajući nezaboravne izvedbe koje oduševljavaju i izazivaju ovacije publike diljem svijeta.

Virtuozi i strastveni glazbenici kombiniraju swing artikulaciju s tamnijom, romskoj glazbi bližom kromatikom, stvarajući nezaboravne izvedbe koje oduševljavaju i izazivaju ovacije publike diljem svijeta. Od nastupa na Django Reinhardt festivalu u Samois sur Seine i objave prvog CD-a ‘Seresta’, Rosenberg Trio postao je jedna od najvećih jazz senzacija. Gosti su najvećih svjetskih pozornica, a njihova diskografija obuhvaća više od 60 CD i DVD nosača zvuka.

Ulaznice potražite u Aquarius Music Shopu (Varšavska 13), na blagajni Lisinskog i putem ulaznice.hr. Cijene ulaznica su 120, 140, 160 i 190 kuna. Početak koncerta je u 20 sati.


 

Tekst: tportal
Foto:od Otourly (Vlastito djelo postavljača) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 ili CC BY-SA 2.5-2.0-1.0], putem Zajedničkog poslužitelja

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close