VijestiTurizam

The Plitvice Times: Intervju s Ivanom Radoševićem povodom velikog uspjeha ličkog promo video

Brojne ljepote i destinacije prekrasne i izuzetno raznolike Ličko-senjske županije godišnje posjete milijuni turista, a veliki turistički brendovi poput Plitvičkih jezera, Novalje, Zrća, Nikole Tesle ili Senja prepoznati su diljem svijeta kao top turističke destinacije, piše The Plitvice Times.


Upravo zato Turistička zajednica Ličko-senjske županije početkom 2019. godine lansirala je novi promo film koji u četiri minute prikazuje sve što županija posjetiteljima nudi – od planina, rijeka i jezera do očaravajućih krajolika na obali. O stvaranju videa, ali i brojnim nagradama koje su uslijedile proteklih mjeseci popričali smo s direktorom Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivanom Radoševićem.

Kada je došla odluka o snimanju ovog videa i kako ste birali destinacije?

Radošević: Promotivni video Ličko-senjske županije pripremali smo, u suradnji s producentima gotovo godinu dana. Cilj je bio izabrati što raznolikije destinacije, spojiti one svjetski poznate s onim manje poznatima i u konačnici dobiti film koji će ljude potaknuti na što duži odmor u Lici. Čini se kao lagan zadatak zbog brojnih ljepota kojima smo obdareni, ali ustvari je bio vrlo težak jer smo bili svjesni da neke lokacije zbog minutaže ipak moramo izostaviti.

Tako se u videu skladno isprepliću ljepote Plitvičkih jezera, Velebita, plaža Novalje, gastronomija, sport i rekreacija, zabava te kulturno-povijesna baština. Tu su i Brinje, Perušić, Otočac i Gacka, Smiljan, Gospić, Senj, Karlobag, Vrhovine, Zrće… a svi koje smo izostavili biti će sigurno uključeni u idući promo film.

Film je snimljen u produkciji Balduči Filma iz Zagreba, pod redateljskom palicom Bobbyja Grubića, trostrukog dobitnika prestižne nagrade Emmy i producentice Spomenke Saraga, a koncept su zajedno osmislili Balduči film i Turistička zajednica Ličko-senjske županije.

Ubrzo nakon predstavljanja promo filma uslijedila je zaista impresivna nagrada.

Radošević: Tako je, na vodećem svjetskom turističkom sajmu ITB Berlin Turistička zajednica Ličko-senjske županije osvojila je prestižnu nagradu „The Golden City Gate“ u kategoriji „regionalni film“. Ovo je zaista veliko priznanje jer smo nagradu osvojili među snažnom konkurencijom od čak 148 promotivnih filmova poznatih destinacija iz cijelog svijeta i to nam je pokazalo da smo zaista odradili izvrstan posao. Sajam je posjetilo 150 tisuća posjetitelja ami se nadamo kako ćemo ovim priznanjem doprijeti ne samo do njih već i do novih agencija i ulagača u turizam.

U svibnju ste primili dobre vijesti i s američkog kontinenta, ogromnog tržišta koje ustvari tek otkriva ovo područje.

Radošević: Ta nas je vijest zaista iznenadila jer je došla neočekivano i s američkog tržišta koje je naš veliki strateški cilj. Video Visit Lika osvojio je drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju u sklopu međunarodnog natjecanja Telly Awards koje se održava u Los Angelesu.

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije, a na festival je primljeno više od 12 tisuća prijava iz više od 50 država s pet kontinenata, dok dobitnici nagrada Telly su neke od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. Sam žiri koji nam je dodijelio nagradu čini više od 200 članova, i to su aktivni stručnjaci iz raznih područja televizije, marketinga i produkcije. Na tu nagradu smo jako ponosni!

Nakon toga uslijedile su nagrade diljem Europe taman ususret najaktivnijem dijelu turističke sezone.

Radošević: U svibnju smo preuzeli nagradu na 12. turističkom filmskom festivalu Tourfilm Riga 2019 gdje je film “Visit Lika” osvojio 3. Mjesto, a četvrta nagrada promo filmu Ličko-senjske županije dodijeljena je u Portugalu na Finisterra Arrábida Film Art & Tourism Festival. Sve ih čuvamo u Turističkoj zajednici i sigurni smo da je svaka od njih sa sobom dovela rezultate već u ovoj godini.

Je li ovo najnagrađivaniji lički promo film u povijesti?

Radošević: Čini nam se da je i ne stajemo ovdje jer Lika ima toliko toga za pokazati i ponuditi svojim gostima, a neka nam se tržišta tek sada otvaraju na čemu intenzivno radimo. Ako još niste pogledajte naš film „Visit Lika“, podijelite ga na svojim društvenim mrežama i dođite u Liku na godišnji odmor već ove godine!

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Donosi The Plitvice Times.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Visit Lika-Senj County

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close