Scena

The Frajle proglašene najboljom balkanskom grupom!

Na dodjeli prestižne nagrade Zlatna Bubamara u Skoplju, sastav The Frajle je proglašen najboljom balkanskom grupom!


“Jako smo sretne zbog ove nagrade, naš treći album je izašao krajem 2015., a već je osvojio srca ljudi širom regije i na tom smo zahvalne”, komentirale su članice ovog iznimno atraktivnog vokalno glazbenog četverca. The Frajle su i na svečanosti u Skoplju uzvanike na dodjeli nagrade oduševile kratkim, no iznimno zapaženim nastupom.

Publiku je posebno zapalila izvedba francuske pjesme “Luda za tobom” na makedonskom jeziku, uz koju su izvele pjesme “Kad se ljubimo” te obradu Toše Proeskog “Vo kosi da ti spijam”. The Frajle su publiku počastile i skladbom „Živote kreni”, koju inače izvode s Tijanom Dapčević, sestrom ovogodišnje trostruke dobitnice Zlatne Bubamare Tamare Todevske, s kojom su izvele čuvenu pjesmu Davida Bowiea “Tonight”.

“Imamo puno posla i radujemo se nastupima, promocijama i novoj publici. Čekaju nas promocije albuma u Sarajevu i Ljubljani te puno koncerata po cijeloj regiji. Posebno se veselimo proljetnoj turneji duž Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, poručile su The Frajle.

U prva dva mjeseca ove godine The Frajle su bile iznimno aktivne, jer je promocija trećeg albuma „B strana ljubavi” aktualna u cijeloj regiji, a album u izdanju PGP RTS-a za područje Srbije te Aquarius recorda za Hrvatsku dostiže rekordne naklade.

Uz glazbene uspjehe The Frajle krase i veliko srce te nesebičnost u pomaganju onima kojima je pomoć potrebna pa je u Srbiji dio prihoda od novog CD-a donacija fondaciji “Nataša Kovačević”, dok su u Hrvatskoj dio prihoda dali centru za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka, udruzi “Sve za nju”. U Bosni i Hercegovini upravo započinju prodajnu promociju albuma, čiji prihod ide u udruženje “Renesansa”, koje brine o potrebama žena oboljelih od raka.

Četiri dame – Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča članice su skupine The Frajle. Činjenično stanje po kojemu su one četiri vokala i dvije akustične gitare ne može niti približno dočarati što The Frajle jesu. Obrade kojima osvajaju publiku od 2009. godine njihova su posebnost, koja ih izdvaja od ostalih na glazbenoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih glazbenih usmjerenja.


 

Tekst i foto: Aquarius Records


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close