Grad ZagrebScena

The Coral stiže na InMusic festival

The Coral su oformljeni 1996. u Engleskoj a danas ih, uz gitarista i pjevača Jamesa Skellya te njegovog mlađeg brata bubnjara Iana Skellya, čine basist Paul Duffy, klavijaturist Nick Power i gitarist Lee Southall. U prvoj postavi benda bila su čak tri gitarista, te su The Coral krajem devedesetih odigrali, odnosno – odsvirali vrlo važnu ulogu u gitarističkom preporodu britanskih bendova.

Nakon što ih je gitarist Bill Rydder-Jones napustio, bend je nastavio kao petorka, a na snimanju najnovijeg albuma, kao treći gitarist, pridružio im se Paul Molloy iz grupe The Zuttons.

Glazba The Corala je, uz jasan utjecaj modernih alternativnih glazbenih izričaja, dobrim dijelom inspirirana psihodeličnim rockom šezdesetih godina, a nerijetko je popraćena i elementima countrya. Album prvijenac koji nosi isto ime kao i sam bend – The Coral, 2002. donio im je nominaciju za Mercury Music Prize te je kasnije od strane utjecajnog glazbenog časopisa New Musical Express (NME) uvršten na top listu najboljih albuma te godine. Neke od njihovih hit pjesama su “Don’t Think You’re the First”, “In the Morning” ili “Dreaming Of You”


Tekst: dalje.com

Foto: Wikimedia Commons

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close