AutomotoTech

TF-X je leteći automobil

 Budućnost prijevoza, tako su “etiketirali” leteći automobil nazvan TF-X, iza kojega stoji američka kompanija Terrafugia. I doista, budućnost prijevoza, baš kao i sadašnjost, se nezaustavljivo mijenja.


Već sada imamo električne automobile, autonomne automobile, super brze vlakove, planiraju se putovanja na udaljene planete, zapravo živimo u vremenima kada se sve, pa tako i prijevoz, nezaustavljivo mijenja. Brojni inovatori i tehnološke kompanije rade na nebrojenim konceptima koji će u budućnosti naša putovanja od “točke A” do “točke B” podignuti na sasvim jednu novu razinu. Terrafigua je odlučila da će to biti podizanje sa zemlje u zrak…

TF-X je, naime, hibrid između automobila i letjelice koja podsjeća na “osobni helikopter”. Iako već postoje ideje o privatnim letjelicama, upravo hibridnost izdvaja TF-X. U Terrafugia kompaniji tvrde kako ovom automobilu neće biti potrebna čak ni klasična cesta, moći će poletjeti s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku, ukoliko operater dobije sve potrebne dozvole. U njega će se moći udobno smjestiti četiri osobe, uzlet će odraditi kao helikopter, trebao bi letjeti maksimalnom brzinom od 320 kilometara na sat do maksimalne udaljenosti od 805 kilometara. Poprilično impresivne karakteristike, cijena, naravno, još nije poznata, iako u kompaniji poručuju “napravit ćemo sve da bi TF-X bio što dostupniji”.

Pročitajte više na zimo.dnevnik.hr


 

Foto: You Tube screenshot


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close