Grad Zagreb

Teta “anđela” sa okretišta na Savskom mostu otišla na drugi svijet

Svaki student koji je barem jednom od ‘tete Anđeo’ naručio sendvič u sitnim jutarnjim satima, pamtit će je po njenom blagom osmijehu i toplom pozdravu kojim bi ga dopratila i otpratila: ‘Dođi mi opet, anđele!’

Zauvijek nas je iznenada u 49. godini života napustila Draženka Salamon koju su mnogi poznavali kao legendarnu ”tetu anđela”. Nema onog studenta u studentskom domu na Savi, ali i studenta općenito koji neće znati tko je ‘teta anđeo’ s okretišta kod Savskoga mosta.

Nadimak je dobila jer je radeći kao prodavačica sendviča na kiosku kod Savskog mosta mušterijama, mahom gladnim studentima, obraćala sa ‘anđele’.

To ‘Anđele’ možda zvuči kao sitnica. I jest. Ali je tolikim studentima, u četiri ujutro kada su razmazanih šminki, promrzli i gladni čekali sendvič da ih spasi od vrtoglavice značila jako puno.

Toliko, da su za svoje ‘reci anđele’ bili spremni čekati u redovima, iako su pored njih zjapili pusti kiosci i pečenjare. U četiri ujutro, kada u alkoholnoj magli ispare sve naše iluzije o tome kako smo odrasli i jaki, kada se drhteći polako trijeznimo i kada euforija popušta pred neizbježnim naletom sramotice i mučnine, to malo i jednostavno ‘Anđele’ značilo nam je nevjerojatno mnogo.

Popularna Teta je za svoje studente imala samo riječi hvale iako su joj najčešće dolazili nakon noćnih izlazaka u ranojutarnje sate izmoreni od tulumarenja – ‘Oni su krasni, divni su! Tako su topli, lijepo odgojeni i pristojni, uvijek me upitaju kako sam. Često mi dođu pa ispričaju što im se događa, ja znam kad oni prođu ispit, kad padnu, sve mi kažu’ – znala je komentirati Teta svoje dogodovštine sa studentima.

Teta sa Savskog mosta je bila popularna i na društvenoj mreži Facebook gdje njena stranica broji preko 4 500 obožavatelja.

Sendviči su bili dobri jer su bili začinjeni njenim osmijehom i lijepom riječi. Počivala u miru, teta Anđele sa Savskog mosta“, “Anđeo otišo anđelima… Sendviči nikad neće biti isti, neće nam tko imat’ poslužit ujutro u 4 sata osmijeh, vedrinu, toplu riječ s piletinom grill…”Anđele, hvala ti, doći ćemo opet (na nekom drugom mjestu)” samo su neki od komentara studenata koji je se na ovaj način prisjećaju u Facebook grupi esava.info.

Posljednji ispraćaj Draženke Solomon bio je jučer na Mirogoju. Počivala u miru, teta Anđele…


Tekst: zagreb.in

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close