Ličko-senjska županijaVijesti

Testiranje uzbune u Ličko-senjskoj županiji, pogledajte kada se danas ne treba uznemiriti

Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama prije stavljanja u produkciju će se u subotu, 3. lipnja 2023., testirati u stvarnim uvjetima, odnosno slanjem testnih poruka svim korisnicima mobitela koji se u tom trenutku nalaze na području Republike Hrvatske

SMS poruka za područje cijele Republike Hrvatske bit će sljedećeg sadržaja: „Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK“.

Pošiljatelj poruke bit će HR112ALERT. 

Poruke će svojim korisnicima slati sva tri operatora javnih pokretnih elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (Hrvatski Telekom d.d., A1 Hrvatska d.o.o., Telemach Hrvatska d.o.o,), a dobivat će ih i korisnici u roamingu. Sustav podržava slanje SMS upozorenja korisnicima koji su trenutno pozicionirani u odabranom području za slanje upozorenja, a koji su imali interakciju s mrežom operatora u trenutku slanja SMS-a, piše Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ličko-senjska županija planirana je za oko 13 sati, što znači da tada možete očekivati SMS poruku. Pogledajte i druge županije.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close