LifestyleTech

TESTIRALI SMO: Najnoviji BMW X1 moćno plovi zagrebačim ulicama

BMW Hrvatska još je jednom omogućio testiranje moćnih najnovijih modela u Zagrebu. Mi nismo htjeli mirnu subotu, pa smo se prijavili na test vožnju i vama omogućili par rečenica o najnovijem BMW-u X1 generacije. Ususret Zagreb Auto Showu koji se priprema za početak travnja, kada ćemo i uživo izvještavati o događanju, ovo testiranje “najmanjeg” X modela BMW-a došlo je kao dobro zagrijavanje.

Na Europskom trgu u Zagrebu potvrđena nam je probna vožnja ovog “malca” koji je sve samo ne malen. “Prigrlite nepoznato” u reklamiranju samog događanja zvučalo je prilično klasično, a nakon testiranja X1 došlo nam je da ga zaista prigrlimo. Doslovno.

Ljubazan član BMW tima nam je objasnio kako je auto prilično samostalan, automatik je što znači da proces vožnje omoguće često i (pre)opuštanje. Jedinstvena vožnja zaista je “nadmašila očekivanja”, krenuvši s Europskog trga kroz gužvoviti centar Zagreba, X1 je bio automobil kojem se svi miču s ceste.

Head-Up Display projicira važne informacije za putovanje poput ograničenja brzine i trenutne brzine, direktno u vozačevo vidno polje prema cesti. Nešto poput mini auto projektora. Na ekranu su podaci koje izaberete u velikom broju raznih opcija.

x1-design-1

 

BMW X1 vozili smo s kroz Držićevu pa sve do City Centra East, gdje smo odlučili iskoristiti praznu cestu prema gradu. U samo nekoliko sekundi (ili oko 10) X1 nas je u punom gasu lansirao do 150km/h, a s obzirom na cijenu automobila koji nam je u rukama odlučili smo da je to dovoljno brzo testiranje.

Sve upućuje na to da je najmanji X iz te generacije zaista na novom putu. Sports Activitiy Vehicle (SAV) s kratkim prevjesima i dugim međusovinskim razmacima omogućuje izvrsnu stabilnost, a član BMW tima nam je rekao da ga je gotovo nemoguće “baciti s ceste”. Za to je zaslužna potpuna kontrola kotača i pamet automobila koji nadzire apsolutno sve. Svaku reakciju vozača automobil predviđa, a onu situaciju koju vozač previdi X1 podsjeća signalnim znakovima.

Iznenađujuća je bila informacija o potrošnji X1 – oko 7 litara. Za snagu od 190KS i prilično težak automobil od 1560 kg to su vrlo male brojke.

Unutrašnjost automobila našeg modela bila je u bež boji kože. Savršena kvaliteta i dizajn priliči BMW-ovoj filozofiji rada. Međutim, sve pohvale ovom modelu koji nas je zaista oduševio, ima i svoju cijenu.

Pazite sad, 70 000 €. To je cijena full opremljenog BMW-a X1 koji će zadovoljiti i najzahtjevnije. Kvaliteta ima svoju cijenu, a cijena osnovnog modela s manje opreme je oko 30 000 €.

U jedno smo sigurni, svatko tko će imati ovog ljubimca u svojoj garaži, u svakom trenutku će biti spreman za mnoge cestovne izazove, i brzine.

Foto: BMW Tomić ZagrebČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close