Scena

Teštamenat – komedija koja predstavlja Liku 60-tih godina prošlog stoljeća

Stotinjak minuta komedije razveselilo je gospićku kazališnu publiku okupljenu u Pučkom otvorenom učilištu „dr.Ante Starčević“.


Vinkovačko gradsko kazalište Joza Ivakić i kazalište Nova scena uprizorilili su djelo hrvatskog komediografa Pere Budaka i napravili dobru predstavu „Teštamenat“. Ova komedija predstavlja Liku 60-ih godina prošloga stoljeća. Priča je to o ljudskoj mudrosti,ali i ljudskoj gluposti. Radnja je zasnovana na priči o lakrdijašu Ljudanu, koji se proglasi mrtvim zbog ugovora s televizijom koja snima narodne običaje kraja, a među njima i karmine.

Sumještani njegovu neslanu šalu progutaju, no ubrzo se sam Ljudan počinje zapletati u mrežu vlastitih laži. Vinkovački amateri odlično i vrlo profesionalno, uz puno rada, složili su ovu predstavu koja cijelo vrijeme trajanja drži isti kvalitativni nivo. Svakako treba pohvaliti i koreografiju, dobro su pogođeni i kostimi koji prikazuju tadašnju Liku.

Čak su Slavonci i u govoru relativno dobro „skinuli“ Ličane. Glumce treba posebno pohvaliti, pogotovo mlađu garnituru, a pogotovo Ludonju, Ljudanovog sinovca. U svakom slučaju bila je to sasvim ugodna zabavna večer u gospićkom otvorenom učilištu.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close