Scena

Teslinim tragovima

Po prvi puta predstavljamo hrvatsku kontinentalnu energetsko- turističku rutu inspiriranu Teslom! Teslinim tragovima s hrvatskim potpisom.


U pitanju je pravac koji nas vodi “Starom cestom” od Zagreba do Smiljana ili obrnuto, prikazujući kontinentalnu Hrvatsku u svoj svojoj raznolikosti, bogatstvu prirode i baštine te konkurentnošću s obzirom na regionalni razvoj, europsku vidljivost i poticajne programe i ponude.

Ruta obuhvaća mjesta i gradove obilježene Teslom ali i lokacije koje na bilo koji način privlače interes turista a nalaze se na samoj ruti ili u blizini te potiču razvoj lokalne zajednice i vidljivost navedenih destinacija kao i turističku privlačnost. Od prirodnih ljepota i atrakcija Like, zemlje sokolova, Plaškog i okolice pa preko svjetski poznatih Plitvica, dolinama rijeka Karlovačke županije uključujući posjet Slunju i zanimljivoj Dugoj Resi, nastavljajući do Karlovca, renesansnog grada svjetla i vode te uključujući prekrasni gradić Ozalj, s povijesnom hidroelektranom, pa dalje duž “Stare karlovačke” preko Jastrebarskog i vinorodnog kraja te divnih krajolika do Zagreba, glavnog grada Hrvatske.

Naša je misija kreirati Teslin svijet na način da lokalna zajednica i stanovnici te udruge svojim idejama i kreativnošću postaju partneri u stvaranju i oživljavanju ove rute na dobrobit zajednice, slike Hrvatske i kvalitete života te zanimljive ponude u kojoj će jednako uživati i lokalno stanovništvo i turisti vodeći računa o održivom razvoju i očuvanju prirodnih resursa ali i Teslinoj misiji u svijetu koja spaja, potiče i čini društvo boljim i inovativnijim.

map3


 

Tekst: e-tesla.org
Foto: screenshot YouTube

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close