Grad ZagrebScena

Spektakl na Jarunu: Teslin toranj kao pozornica INMusic festivala!

Na ovogodišnjem INmusic festivalu posjetiteljima će biti predstavljena nova atrakcija – replika Teslina tornja u kojoj će se nalaziti posebna audio-vizualna pozornica, u koju stane dvjestotnjak ljudi, najavili su u četvrtak organizatori festivala.


Montažna replika Teslina tornja bit će visoka 27 metara, poput šesterokatnice, a zajedno s armiranim betonskim postoljem težit će čak 249 tona, u nju će biti ugrađeno 3500 čeličnih djelova i čak 4000 vijaka. Pozornica u samom tornju bit će promjera 12 metara, a u tom prostoru prikazivat će se video-kolaži uz glazbu posvećenu Tesli i Davidu Bowieju.

“Ove se godine navršava 99 godina od rušenja Teslina tornja, a također je, nažalost, umro David Bowie, koji je i sam bio fasciniran Teslom, pa INmusic na taj način odaje priznanje toj dvojici velikana”, rekao je novinarima direktor festivala Zoran Marić.

Izgradnja konstrukcije, koja će biti dvostruko manja od originala, stajat će oko 800.000 kuna, što je za organizatore veliki trošak, priznaje Marić, ali “za dobre ideje vrijedi i poginuti”. On se, kao i svi sudionici projekta, nada da će replika Teslina tornja postati simbolom festivala, pa možda i Zagreba, te da će i idućih godina stajati na Jarunu.

Teslin toranj (Wardenclyffe Tower) nalazio se na Long Islandu u New Yorku, izgradnja je započela 1901. godine, a srušen je 1917. godine. Toranj visok 60-tak metara trebao je unaprijediti telefonske i sve druge vrste bežičnih komunikacija, te poslužiti za istraživanje koncepta bežičnog prijenosa struje.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: poslovni.hr | Foto: eug2016.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close