Scena

Teslin san – 3D animirani film

Režiser i scenarist je Branislav Brkić iz beogradskog studija Ringišpil, a hrvatska koproducentica je Helena Bulaja Madunić


Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, 3D animirani film ‘Before You Wake – Discover Tesla’s Secret Invention’ uspješno je predstavljen na pitching forumu i marketu ‘Cartoon Movie’, koji se od 4. do 6. ožujka održao u francuskom Lyonu, izvjestio je HAVC.

Režiser i scenarist filma ‘Before You Wake – Discover Tesla’s Secret Invention’ je Branislav Brkić iz beogradskog studija Ringišpil, a hrvatska koproducentica je Helena Bulaja Madunić i kuća Moje Čarobne Misli. Film je u konceptnoj fazi prijavljen na natječaj marketa, te je između tisuću prijavljenih odabran kao jedan od 60 koji su predstavljeni vodećim europskim financijerima, distributerima i koproducentskim partnerima. Projekt je predstavljen kao krosmedijski s ciljem da se paralelno radi na razvoju i produkciji dugometražnog animiranog filma i video igre.

Film i video igra na prate dvanaestogodišnju djevojčicu Adu, koja slučajno otkriva da je cijeli njen svijet zapravo Teslin san koji polako počinje gubiti snagu. U želji da pomogne Tesli da povrati svoju energiju kako bi mogao završiti svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio sretan i miran život ljudima na zemlji, Ada prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života, putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sjećanja te zaboravljene i pokradene izume.

Poseban interes za distribuciju filma i igre pokazali su neki od vodećih komercijalnih europskih distributera, poput francuskog Ubisofta, jednog od važnijih svjetskih izdavača i distributera video igara u svijetu, te engleskog SCFilms Internationala, tvrtke posvećene distribuciji europskih animiranih filmskih hitova.


 

Tekst: Jutarnji list
Foto: teslafy.me

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close